Alte șase avioane de luptă vor ajunge la Centrul European de Pregătire F-16 din România

Sambata, 17 Februarie 2024, ora 15:30
4846 citiri
Alte șase avioane de luptă vor ajunge la Centrul European de Pregătire F-16 din România
Avion de luptă F-16 FOTO lockheedmartin.com

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr anunţă, în urma întâlnirii cu Kajsa Ollongren, ministrul Apărării din Regatul Ţărilor de Jos, că încă şase aeronave F-16 olandeze vor sosi la Centrul European de Pregătire F-16 din România în următoarele luni.

Dislocarea a trei aeronave MQ-9 Reaper fără pilot în România pe parcursul anului 2024 a fost un alt subiect pe agenda discuţiilor.

”Încă şase aeronave F-16 olandeze vor sosi la Centrul European de Pregătire F-16 din România în următoarele luni. Am mulţumit doamnei Kajsa Ollongren, ministrul apărării din Regatul Ţărilor de Jos, cu care am avut o întrevedere în marja Conferinţei de Securitate de la München, pentru decizia Guvernului de la Haga de a contribui substanţial, prin dislocarea de trupe şi tehnică militară de înaltă performanţă în România, inclusiv prin aeronave F-16, la întărirea apărării flancului estic al NATO şi, în particular, a regiunii Mării Negre”, a scris Tîlvăr pe Facebook.

Conform ministrului Apărării, progresele programelor de instruire comune, participarea militarilor olandezi, în 2022 şi 2023, la Grupul de Luptă NATO condus de Franţa, dislocarea a trei aeronave MQ-9 Reaper fără pilot în România pe parcursul anului 2024 şi dislocarea de aeronave la Centrul European de Pregătire F-16 de la Feteşti au constituit, de asemenea, teme de discuţie în cadrul întâlnirii cu omologul olandez.

”În ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina, am amintit sprijinul ferm al României pentru instruirea piloţilor ucraineni în cadrul Centrul European de Pregătire F-16, atunci când aceştia vor atinge nivelul de pregătire care le va permite începerea antrenamentelor la Feteşti”, precizează Angel Tîlvăr.

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
Echipajul de 8 plus 1 masculin al României, format din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci,...
#avioane F16, #Romania, #centru, #ministrul apararii , #romani