Nicuşor Dan avertizează: "Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să avem avarii. E regretabil"

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 14:51
2224 citiri
Nicuşor Dan avertizează: "Cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să avem avarii. E regretabil"
Primarul Capitalei FOTO captură YouTube

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat luni, 12 decembrie, că de trei zile, Bucureştiului stă cel mai bine în această iarnă în privinţa furnizării apei calde şi căldură, dar odată cu vremea rece este posibil să apară avarii. El a adăugat că PMB este pregătită să rezolve aceste probleme.

Edilul a mai precizat că este regretabil faptul că există persoane care stau în frig sau fără apă caldă, însă trebuie privită situaţia în ansamblu şi anume că nu au fost făcute investiţiile necesare în sistemul de termoficare timp de zeci de ani. „Acum începem să le facem şi o să mai dureze puţin”, a conchis Dan.

„Legat de întrebarea cu apa caldă, să stiţi că stăm cel mai bine în această iarnă. De vreo trei zile avem o hartă pe site-ul Termoenergetica unde putem să vedem că sunt probleme absolut punctuale, însă cu răcirea asta de ieri pe azi, este de aşteptat să avem avarii. Pentru că aşa se întâmplă când suntem nevoiţi să dăm drumul la căldură şi la presiune mai mare, este o reţea în care unele conducte au 50 de ani, au ieşit de mult din perioada lor normală de funcţionare şi atunci o să avem probleme, suntem pregătiţi să le rezolvăm. în ceea ce priveşte producţia, CET-urile funcţionează. La această oră totul funcţionează. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Nicuşor Dan, luni la TVR Info.

El a mai spus că este necesară schimbarea conductele, deoarece avem o iarnă de cinci luni de zile.

„Este o necesitate să schimbăm conductele. Avem cinci luni de iarnă. În perioadele de iarnă nu putem să schimbăm la magistrale, pentru că nu putem să oprim căldura, putem să schimbăm pe aşa numitele racorduri, care sunt porţiunile intermediare între magistralele, care sunt foarte mari şi punctele termice.

Şi mai sunt nişte conducte mai mici între punctele secundare şi blocuri. Pe aceste aşa-numite racorduri putem să lucrăm iarna, ca să mărim numărul de kilometri pe care îi schimbăm. Ca să lucrăm aici, trebuie să punem aşa-numite provizorate, adică nişte conducte de aceeaşi lungime pe trotuare şi ca să treci de la conducta normală care este acest provizorat durează o jumătate de zi, o zi cât opreşti ca să schimbi”, a explicat edilul general.

„Orice persoană care stă în frig sau nu are apă caldă, cum să zic, e regretabil, dar noi trebuie să privim în ansamblu. Avem un sistem şi producţie şi transport distribuţie pentru care nu s-au făcut investiţiile necesare zeci de ani de zile. Acum începem să le facem şi o să mai dureze puţin”, a mai precizat primarul Capitalei.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#avarii, #Bucuresti, #apa calda, #caldura, #scadere, #temperaturi, #NIcusor Dan , #stiri Nicusor Dan