Ce autostrăzi vom avea inaugurate până la sfârșitul anului. Șansele estimate pentru centura de mare viteză a Bucureștiului

Marti, 08 Februarie 2022, ora 21:35 8403 citiri
Asociația estimează că sunt șanse mari de deschidere pe A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 (Sibiu-Boița), 13,17 km Facebook/ Pro Infrastructura

Asociația Pro Infrastructura a prezentat marți, 8 februarie, proiectele de infrastructură care au șanse mari să fie inaugurate anul acesta.

Estimările vizează cele mai importante drumuri aflate în stadiu avansat de execuție, nu pe cele aflate în pregătire, licitație sau abia contractate.

”Șanse MAXIME de deschidere sunt pe DEx12 Craiova-Pitești Tronsonul 2 (Balș Vest-Slatina Est), 39,85 kilometri, primii de drum expres veritabil din țara noastră, în primăvară, cel târziu iunie, și pe A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 (Sibiu-Boița), 13,17 km, undeva spre final de an, înainte de termenul contractual (aprilie 2023).

Șanse BUNE de inaugurare, în decembrie, sunt la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, însă doar conexiunea de sud (Măcin), cea de nord (Jijila) rămânând pentru 2023. Greul încă nu a trecut, este mult de muncă dar, cu un efort susținut, putem circula anul acesta.

Șanse 50/50 sunt pe A0 Sud (Autostrada de Centură București), lotul 2, parțial, aproximativ 10 km între nodurile cu DN5 și DN6, în decembrie, dacă antreprenorii și CNAIR reușesc să se pună de acord și să se mobilizeze corespunzător. Vom pune presiune în acest sens.

Șanse (FOARTE) MICI de inaugurare avem pe DEx12 Craiova-Pitești Tronsonul 1 (Craiova-Balș Vest), 17,7 km, acolo unde constructorul încă nu reușește să accelereze ritmul și riscă să iasă din termenul contractual.

Mai avem și trei proiecte pe DNCB (centura veche a Capitalei), unde pasajul de la Domnești poate fi deschis la finalul verii/în toamnă și în decembrie nodurile rutiere Berceni și Oltenița. Investiții punctuale, mai mici, dar mult, mult-așteptate de șoferi”, se arată în mesajul postat.

Dacă antreprenorii și CNAIR se vor mobiliza pe proiectele mature în execuție, 2023 ar putea fi un an record, ”cu deschideri posibile pe A3 Nădășelu-Zimbor (30,06 km), Nușfalău-Suplacu de Barcău (13,55 km), A0 Sud toate cele 3 loturi (51,20 km), poate ceva pe A0 Nord, DEx12 Slatina-Colonești (31,75 km) și Craiova-Balș dacă se amână pentru anul viitor, dar și A3 Chețani-Câmpia Turzii (15,7 km, dacă se va contracta în 2022)”, a mai subliniat asociația.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și când te gândești că Autostrada Alaska de numai vreo 4.200 km a