Trei noi noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2 și A3. Unde vor fi amplasate FOTO

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 21:45
20604 citiri
Trei noi noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2 și A3. Unde vor fi amplasate FOTO
Sursa de finanțare a investițiilor este preconizată din fonduri externe nerambursabile FOTO Facebook / Ionel Irinel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioşteanu a anunțat joi, 3 noiembrie, că au fost avizate proiectele pentru realizarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile A1, A2, A3.

Nod rutier Autostrada A1 km 73+100 cu DJ702F la Ionești, care va fi amplasat la intersecția A1 cu DJ702F.

”Se va amenaja complet nodul rutier, prin asigurarea relațiilor/fluxurilor de trafic pentru toate direcțiile, amenajarea în plan se va realiza pentru o viteza minimă de 40 km/h”, a precizat, pe Facebook, oficialul din Transporturi.

Vor fi amenajate:

- Breteaua 1 de ieșire din autostrada A1, calea 2, direcția de mers spre București, va avea o lungime de 630 m.

- Breteaua 2 de intrare pe autostrada A1, calea 2, direcția de mers spre București, va avea o lungime de 830 m.

- Breteaua 3 de ieșire din autostrada A1, din calea 1, direcția spre Pitești, acces spre DJ702F, va avea o lungime de 1095 m.

- Breteaua 4 de ieșire din DJ702F spre autostrada A1 (existentă), cu direcția spre Pitești, se menține, având o lungime de 735 m.

- Breteaua 5 de ieșire de pe autostrada A1 (existentă), din calea 2 spre DJ702F, se va desființa.

- La capetele celor două rampe ala pasajului existent pe DJ702F, peste autostrada A1, vor fi amenajate două intersecții tip sens giratoriu, pentru asigurarea relațiilor de întoarcere către localitățile Ionești, respectiv Puntea de Greci.

Nod rutier Autostrada A2 km 90+100 cu DJ306 și DN3A la Dragoș Vodă, care va fi amplasat la joncțiunea drumului județean DJ306/DN3A cu Autostrada A2, la sud-vest de localitatea Dragoș Vodă, în județul Călărași.

Vor fi amenajate:

- Breteaua 1 de ieșire de pe autostrada A2 spre DJ306, din calea 2, direcția spre București, având o lungime de 740 m.

- Breteaua 2 de intrare pe autostrada A2 dinspre DJ306, în calea 2, direcția spre București, având o lungime de 1050 m.

- Breteaua 3 de ieșire de pe autostrada A2 spre DJ306, din calea 1, direcția spre Constanta, având o lungime de 860 m.

- Breteaua 4 de intrare pe autostrada A2 dinspre DJ306, în calea 1, direcția spre Constanța, având lungimea de 1073 m.

- La capetele celor două rampe ale pasajului existent pe DJ306, va fi amenajată cate o intersecție tip sens giratoriu, pentru asigurarea tuturor relațiilor de trafic atât către localitatea Dragoș Vodă cât și spre localitățile din nordul orașului Călărași.

Nodul rutier A3 - DJ 101 C din nordul județului Ilfov, în zona Gruiu-Nuci

”Astăzi (joi n.r.) a fost avizată în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii realizarea nodului rutier situat la intersecția Autostrăzii A3 (km 36 + 700) cu DJ 101C la Gruiu - Nuci (Ilfov), sector București - Ploiești. Urmează aprobarea investiției și lansarea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor, concomitent cu realizarea exproprierilor necesare acestei investiții”, a mai scris

Potrivit acestuia, amenajarea noului nod rutier va permite creșterea accesibilității către Autostrada A3 și va conduce la îmbunătățirea conectivității în zona de nord a județului Ilfov.

Vor fi amenajate următoarele:

- Breteaua 1 de ieșire de pe autostrada A3 spre DJ101C direcția Gruiu, din calea 2, direcția spre București, va avea o lungime de 520 m.

- Breteaua 2 de intrare pe autostrada A3 dinspre DJ101C direcția Gruiu, în calea 2, direcția spre București, va avea o lungime de 1133 m.

- Breteaua 3 de ieșire de pe autostrada A3 spre DJ101C direcția Lipia, din calea 1, direcția spre Ploiești, va avea o lungime de 1110 m.

- Breteaua 4 de intrare pe autostrada A3 dinspre DJ101C direcția Lipia, în calea 1, direcția spre Ploiești, va avea lungimea de 630 m.

- La ambele capete ale rampelor pasajului va fi amenajată cate o intersecție tip sens giratoriu, pentru asigurarea tuturor relațiilor de trafic atât către localitatea Gruiu, cât și spre localitatea Lipia.

”Alte lucrări prevăzute pentru cele trei noduri rutiere menționate mai sus sunt: lucrări la pasajul existent pe DJ101C, lucrări de consolidare, siguranța circulației, lucrări de refacere a accesului la terenurile agricole, iluminat și sisteme împotriva înzăpezirii”, a mai precizat Scrioşteanu.

Sursa de finanțare a investițiilor este preconizată din fonduri externe nerambursabile, Programul Operațional Transport 2021-2027, bugetul de stat și/sau alte surse legal constituite.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#autostrazi Romania, #nod rutier A3, #nod rutier A1, #nod rutier A2 , #autostrada