Va atinge România ținta de 1.000 de kilometri de autostradă în 2023? Răspunsul transmis de Ministerul Transporturilor

Sambata, 08 Aprilie 2023, ora 17:46
3090 citiri
Va atinge România ținta de 1.000 de kilometri de autostradă în 2023? Răspunsul transmis de Ministerul Transporturilor
FOTO Arhivă Ziare.com

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu afirmă că în vara acestui an se va atinge borna de o mie de kilometri de drum de mare viteză, el precizând că este „o premieră tristă” care trebuia atinsă în urmă cu mult timp.

Oficialul precizează că Ministerul Transporturilor şi-a propus ca până la finalul acestui an să încheie contracte pentru 1000 de kilometri de drum de mare viteză, în aşa fel încât să existe o predictibilitate în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Anul acesta va fi un an cu câteva premiere. În luna iunie, până la sfârşitul lunii, vom atinge prima mie de kilometri de drum de mare viteză, aici includem şi drumurile expres. E o premieră tristă pentru că doar după treizeci şi ceva de ani atingem această cifră, doar că trebuia atinsă mult, mult mai demult.

O altă premieră pe care vrem să o atingem până la sfârşitul anului o reprezintă o altă mie de kilometri şi am vrea să atingem ţinta de o mie de kilometri cu contract de execuţie lucrări, adică să avem o predictibilitate pe următoarea mie. În ultimii trei ani avem un trend pozitiv la transporturi pe rutier: avem din ce în ce mai multe contract e care merg bine şi din ce în ce mai puţine contracte care merg prost, asta şi datorită faptului că avem constructori care au învăţat”, a declarat Ionel Scrioşteanu sâmbătă, la Digi 24.

Oficialul din Ministerul Transporturilor a precizat că anul acesta se vor cheltui aproximativ 16 miliarde de lei pentru infrastructură rutieră, în condiţiile în care suna cheltuită în anul 2019 a fost de aproximativ 2,7 miliarde de lei, el explicând că la nivelul companiei de drumuri productivitatea a crescut.

În ceea ce priveşte faptul că România nu a reuşit în peste 30 de ani să construiască drumuri de mare viteză, Scrioşteanu admite că au existat fonduri, dar motivele au fost legate de incapacitatea administrativă şi de instabilitatea politică şi instabilitatea privind prioritizarea proiectelor la nivelul Ministerului Transporturilor.

Din aceste cauze, ani la rând la Ministerul Transporturilor până în anul 2019 „întotdeauna au fost rectificări negative şi de aici lipsa de performanţă şi lipsa de producţie în a avea autostrăzi”, adaugă Scrioşteanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#autostrada, #kilometri, #infrastructura , #infrastructura