Două tronsoane importante de autostradă vor fi inaugurate săptămâna aceasta. Promisiunile lui Grindeanu pentru 2024

Luni, 18 Decembrie 2023, ora 17:28
11343 citiri
Două tronsoane importante de autostradă vor fi inaugurate săptămâna aceasta. Promisiunile lui Grindeanu pentru 2024
Trafic pe autostrada A2 FOTO DRDP Constanța

Încă 65 de kilometri de autostradă şi drum expres vor fi daţi în circulaţie până la finele acestui an, a anunţat luni ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la Parlament.

"Aşa cum bine ştiţi, până acum am dat în circulaţie aproximativ 32 - 33 km şi anume pe Nuşfalău - Suplacu de Barcău şi s-au recepţionat 19 km de drum expres şi de autostradă pe A0 Nord. După cum vă spuneam, încă 16 km cred că joi sau vineri vor fi daţi în circulaţie între Cheţani şi Câmpia Turzii, vineri sau sâmbătă încă 32 de km între Craiova şi Piteşti, pe drumul expres, undeva între Crăciun şi Anul Nou în mod sigur 17 km din lotul 2 de pe A0 Sud. Eu sper să fie 23 şi să termine compania care face această lucrare şi cei 7 km de la DN5 la DN4, astfel încât să fie 23 de km care să fie recepţionaţi pe A0 Sud. În mod sigur vor fi 17. M-aş bucura să fie 23. De ce? Pentru că am folosi întreg traseul de 23 de km, urmând ca ţinta pe care singur mi-am pus-o şi anume - şi o spuneam undeva în septembrie - că până la sfârşitul anului 2024 minimumul de kilometri de autostradă şi drum expres pe care să-i dăm în circulaţie să fie de 250. Este perfect realizabil", a afirmat luni Grindeanu, după dezbaterile din comisiile de specialitate reunite, pe tema proiectului de buget pe 2024 al ministerului de resort.

Potrivit acestuia, în 2024, în luna iulie, pe A0 Sud se va circula pe întreg traseul, de la A1 la A2, la fel pe drumul expres Craiova - Piteşti.

"La anul, pe A0 Sud, undeva în luna iulie, se va circula de la A1 la A2 total, deci pe întreg traseul. La anul se va circula pe întreg traseul de la Craiova la Piteşti pe drumul expres. Deşi doar, cred, patru loturi din 13 de pe A7 au termenul de finalizare pe durata anului 2024, vă spun că vom finaliza şase, dacă nu chiar şapte înainte de termen loturi din autostrada A7 în 2024. Se lucrează în ritm continuu pe A7. Pot să afirm că există o mare probabilitate ca de la Buzău la Focşani să se circule pe toate cele patru loturi, deşi doar două au termen de finalizare 2024. De asemenea, cele două loturi din trei de la Ploieşti la Buzău. Şi celelalte vor înainta foarte bine, astfel încât în 2025 toate cele 13 loturi să fie finalizate", le-a spus Grindeanu parlamentarilor celor două comisii, în cadrul dezbaterilor.

El a dat asigurări că Centura Timişoarei va fi finalizată undeva în iulie anul viitor.

"De asemenea, Brăila - Galaţi. (...) în primăvara acestui an, în mai - iunie, va fi finalizat şi drumul expres de la Galaţi la Brăila", a adăugat acesta.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii are pentru anul viitor un buget propus de peste 30 de miliarde de lei, în creştere cu 10% faţă de cel anterior. Anul viitor vor fi în execuţie proiecte în valoare totală de 81 de miliarde de lei.

Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, 26 aprilie, lansarea licitației pentru un nou lot al A8 (Autostrada Unirii). Potrivit anunțului făcut pe Facebook, CNAIR a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#autostrada, #inaugurare autostrada, #Sorin Grindeanu, #Autostrada Transilvania , #autostrada