Alunecare de teren pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda. Cum se măsoară mișcarea dealului care a luat-o la vale VIDEO

Autor: N.G.
Marti, 20 Septembrie 2022, ora 12:10
5487 citiri
Alunecare de teren pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda. Cum se măsoară mișcarea dealului care a luat-o la vale VIDEO
Lucrări în zona alunecării de teren de pe lotul 2 FOTO captură video

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, județul Alba, au fost montate înclinometre pentru a monitoriza stabilitatea dealului din apropiere.

Constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda, compania Aktor din Grecia, încearcă să ”închidă” cel mai sensibil punct rămas nefinalizat. Este vorba despre alunecarea de teren din zona localității Oiejdea.

Chiar dacă circulaţia a fost deschisă la finele anului trecut, pe lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeş - Turda continuă lucrările care au mai rămas de executat.

La sfârșitul săptămânii trecute, antreprenorul grec aștepta aprobarea pentru ridicarea ultimelor umpluturi și pentru a continua lucrările în zona alunecării la structura infrastructurii rutiere. Concret, un specialist în domeniu trebuia să sosească pentru a citi înclinometrele și pentru a da ”verde” continuării lucrărilor.

În zona alunecării se lucrează la rigole, la îmbunătățirea umpluturii cu liant hidraulic, la armări și cofrări, precum și la torcretarea zidului de coloane forate. La spațiile de servicii se lucrează la decaparea mixturii asfaltice pentru sistemul de drenaj și la așternerea de pământ vegetal pe taluz.

În nodul rutier Teiuș, la viitorul Centru de Întreținere și Monitorizare (CIM) se lucra la clădirea C1, la șarpanta de lemn a acoperișului și la zidăria din BCA. De asemenea, se muncea la sistemul de iluminat.

Deschiderea circulației, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, în acest an, pe ambele benzi ale autostrăzii depinde de rezultatele înregistrate de înclinometre, mai precis de stabilitatea dealului.

Lucrările la Autostrada Sebeş - Turda (A 10) au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor iniţiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A 10 face legătura între autostrăzile A1 şi A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda. În decembrie 2020, a fost deschis lotul 1, între Sebeş - Alba Iulia, iar în noiembrie 2021 - lotul 2, între Alba Iulia - Aiud.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#autostrada, #sebes turda, #lotul 2, #alunecare teren, #oiejdea , #infrastructura