Autostrada A1 Sibiu-Boiţa s-ar putea deschide mai repede: ”Singurii kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic în acest an” FOTO

Marti, 16 August 2022, ora 21:57 4165 citiri
Autostrada Sibiu (Şelimbăr) - Boiţa va avea 13,17 km FOTO Facebook / Asociația Pro Infrastructură

Asociaţia Pro Infrastructură a anunțat marți, 16 august, că sunt șanse mari ca Autostrada A1 Sibiu-Boiţa să fie deschisă la finalul acestui an, în condițiile în care stadiul fizic al lucrărilor este 80%.

”Autostrada A1 Sibiu-Boiţa probabil va fi deschisă în decembrie. Şoferii mai au câteva luni de aşteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Şelimbăr”, a transmis Asociaţia Pro Infrastructură pe Facebook.

Potrivit organizaţiei, deşi termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% şi au toate şansele să inaugureze lotul în decembrie.

”Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârşit de noiembrie, însă probabil îşi vor calcula paşii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract”, a mai transmis Asociaţia Pro Infrastructură.

Organizaţia afirmă, de asemenea, că cei 13,17 km dintre Sibiu (Şelimbăr) şi Boiţa sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi daţi în trafic în acest an.

”Alături de ei, pe 21 aprilie şi 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balş-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022”, a mai transmis organizaţia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5