Bucata de autostradă din România care e aproape gata: ”Șanse maxime să circulăm până la final de an”

Vineri, 25 Martie 2022, ora 16:44 11599 citiri
Contractul pentru A1 Sibiu - Boița are o valoare de aproape 613 milioane lei fără TVA FOTO Facebook / Asociația Pro Infrastructura

Asociația Pro Infrastructura a anunțat vineri, 5 martie, că sunt ”șanse mari” de deschidere a circulației pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești până la finalul anului.

”Autostrada A1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1 a ieșit bine din iarnă. Cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița arată promițător la începutul primăverii și avem șanse maxime să circulăm până la final de an”, a scris Asociația Pro Infrastructura pe Facebook.

Asociația transmiste însă că ”antreprenorul austriac PORR nu trebuie să se culce pe o ureche”.

”Îi cerem să accelereze ritmul, mai ales pe partea de terasamente. Este drept, vremea nu a fost prielnică, dar acum are ocazia să demonstreze că poate inaugura autostrada înainte de termen, așa cum a mai făcut-o în trecut”, se mai arată în mesaj.

Contractul pentru A1 Sibiu - Boița a fost semnat cu constructorul austriac PORR în 14.04.2019 și are o valoare de aproape 613 milioane lei fără TVA, cu 12 luni perioadă de proiectare, 36 de execuție și 10 ani garanție.

Ordinul de începere aferent proiectării a fost dat în 29.05.2019, iar cel pentru lucrări în 30.03.2020. Astfel, termenul de finalizare din acte este peste un an.

”Deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu-Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat”, a mai scris Pro Infrastructura.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com