Turcii de la Makyol vor construi integral autostrada Sibiu - Făgăraș. Au fost desemnați căștigători și pe lotul 2, Avrig - Arpaşu de Jos

Marti, 24 Octombrie 2023, ora 17:59
2930 citiri
Turcii de la Makyol vor construi integral autostrada Sibiu - Făgăraș. Au fost desemnați căștigători și pe lotul 2, Avrig - Arpaşu de Jos
Randare a unui tronson din autostrada Sibiu - Făgăraș

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a fost făcut încă un pas important pentru construirea Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, parte a A13, fiind desemnat de către CNAIR, marţi, câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu - Făgăraş.

El a adăugat că este vorba despre acelaşi antreprenor turc, Makyol, care a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4, a fost desemnat astăzi să construiască cei 19,92 km dintre Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul are 12 luni la dispoziţie pentru proiectare şi 36 de luni pentru executarea lucrărilor, iar valoarea ofertată a contractului finanţat din Programul de Transport este de 1,54 miliarde lei, fără TVA.

„Încă un pas important pentru construcţia Autostrăzii Sibiu- Făgăraş, parte a A13! CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu- Făgăraş. Acelaşi antreprenor turc, care a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4, a fost desemnat astăzi să construiască cei 19,92 km dintre Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor. Valoarea ofertată a contractului (finanţat din Programul Transport) este de 1,54 miliarde de lei (fără TVA). Semnarea contractului va fi posibilă, după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a adăugat că, în prezent, sunt semnate contracte pentru proiectarea şi execuţia primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, astfel:

Tronsonul 3 (17,61 km) Arpaşu de Jos (DN1)- Sâmbăta de Sus (DJ 105B); Tronsonul 4 (21,86 Km): Sâmbăta de Sus (DJ 105B)- Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN1 (5,6 km)”, mai scrie Grindeanu.

El a mai spus că acest contract pentru proiectarea şi construirea tronsonului 1, Boiţa (Autostrada Sibiu - Piteşti) - Avrig – Mârşa, în lungime de 14,25 km este în curs de semnare.

„Autostrada Sibiu- Făgăraş (cu o lungime de 68,04 km) are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European şi face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT- Comprehensive (Intercoridorul Moldova - Transilvania)”, a completat ministrul PSD.

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#autostrada sibiu fagaras, #Makyol, #Turcia , #infrastructura