Încep exproprierile pe traseul autostrăzii Ploiești-Buzău, în județul Prahova. Suma aprobată de guvern pentru despăgubiri

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 22:29 2724 citiri
Autostrada Ploiești - Buzău FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

Guvernul a aprobat miercuri, 8 iunie, declanşarea procedurilor de expropriere care fac parte din coridorul lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Autostrada Ploieşti - Buzău”, aflate pe raza localităţilor Dumbrava, Drăgăneşti, Tomşani, Colceag şi Baba Ana, din judeţul Prahova.

HG prevede declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, pentru asigurarea terenurilor necesare gropilor de împrumut şi pentru relocarea utilităţilor, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale.

”Guvernul a aprobat amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional Autostrada Ploieşti - Buzău, judetul Prahova, în vederea asigurării terenurilor necesare gropilor de împrumut şi pentru relocarea utilităţilor. În aceste sens, executivul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a 224 de imobile proprietate privată, în suprafaţă totală de 738.509 mp teren, situate pe acest amplasament, respectiv pe raza localităţilor Dumbrava, Drăgăneşti, Tomşani, Colceag şi Baba Ana, din judeţul Prahova, precum şi sumelor individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor, în cuantum total de 1,22 milioane lei”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Suma aferentă despăgubirilor va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com