A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Ploieşti - Buzău

Luni, 23 Octombrie 2023, ora 16:38
3623 citiri
A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Ploieşti - Buzău
FOTO Facebook/ Cristian Pistol

Asocierea de constructori turci Nurol Inşaat Ve Ticaret A.S.- Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S a fost desemnată, din nou, câştigătoarea contractului pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Ploieşti - Buzău, informează, luni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Luni, 23.10.2023, după finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor în conformitate cu dispoziţiile Deciziei CNSC nr. 1506/C9/1490/03.07.2023, rămasă definitivă prin Hotărârea Civilă nr. 367/06.10.2023, pronunţată în dosarul nr. 4856/2/2023 de către Curtea de Apel Bucureşti, CNAIR a comunicat noul rezultat al procedurii de atribuire a contractului Execuţie Lucrări Autostrada Ploieşti - Buzău, LOT 3, Pietroasele - Municipiul Buzău, km 49+350 - km 63+250. Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea Nurol Inşaat Ve Ticaret A.S. (lider) - Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S., cu preţul de 1.093.470.823,76 lei fără TVA", se arată în comunicatul CNAIR.

Durata de execuţie a contractului este de 20 de luni iar perioada de garanţie a lucrărilor ofertată conform factorului de evaluare este de 10 ani.

Lungimea acestui tronson de autostradă este de 13,9 km şi include construcţia a 8 poduri şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.260 m.

Sursa de finanţare este asigurată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, se arată în documentul citat.

Potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, licitaţia pentru acest lot al A7 a fost lansată în septembrie 2021, dar rezultatul ei a fost contestat de 4 ori.

"Asocierea Nurol Inşaat Ve Ticaret - Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret a mai fost desemnată câştigătoarea acestui contract în urmă cu un an (27 octombrie 2022), dar rezultatul a fost de asemenea contestat. Ca urmare a multiplelor contestaţii, Lotul Pietrosele-Municipiul Buzău este ultimul lot al A7 pe care nu au început lucrările din cauză că până acum nu a putut fi semnat contractul", a scris, pe Facebook, Cristian Pistol.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#autostrada ploiesti buzau, #lot autostrada, #contract , #infrastructura