Autostrada construită într-o viață de om: "Sunt 21 (douăzeci ȘI UNU!) de ani de la prima cupă de excavator dată de Bechtel"

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 15:09
18889 citiri
Autostrada construită într-o viață de om: "Sunt 21 (douăzeci ȘI UNU!) de ani de la prima cupă de excavator dată de Bechtel"
Locul de unde ar trebui începute lucrările pentru tronsonul de autostradă Biharia-Chiribiş FOTO Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

Membrii Asociației Pro Infrastructură anunță miercuri, 1 iunie, realizarea unui serial privitor la stadiul lucrărilor autostrăzilor care ar trebui să lege Oradea de Iași.

Este vorba despre autostrăzile A3 și A8, cele două tronsoane de mare viteză proiectate cu zeci de ani în urmă să lege vestul Ardealului de estul Moldovei.

În primul episod al serialului, asociaţia cere CNAIR urgentarea procedurilor de relansare a licitaţiei pentru sectorul Biharia-Chiribiş din Autostrada Transilvania, astfel încât ”să avem o şansă” de a circula pe cei peste 28 de kilometri la 21 de ani de la debutul lucrărilor.

”În sfârşit, după mai bine de jumătate de an de când cerem public rezilierea şi după 17 luni pierdute cu pretenţiile aberante ale antreprenorului, pe 12.05.2022 CNAIR a reziliat contractul cu Trameco (grupul Selina)”, a transmis, miercuri, Asociaţia Pro Infrastructură, referindu-se la sectorul Biharia-Chiribiş din Autostrada Transilvania.

Organizaţia solicită urgentarea procedurilor.

”Solicităm oficialilor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere să urgenteze procedurile de relansare a licitaţiei astfel încât să avem o şansă de a circula pe cei 28,55 kilometri ai tronsonului Biharia-Chiribiş la 21 (douăzeci ŞI UNU!) de ani de la prima cupă de excavator dată de Bechtel în 2004, având în vedere că anteriorul contract a fost de 2 ani de proiectare şi execuţie, iar o licitaţie derulată de CNAIR durează, cu foarte puţine excepţii, cel puţin un an de zile”, a mai transmis organizaţia.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat joi, 12 mai 2022, că CNAIR a reziliat contractul pentru secţiunea Chiribiş-Biharia a autostrăzii Transilvania, iar măsura a fost necesară din cauza blocajului generat de constructor care nu a reuşit nici până în prezent să predea un proiect tehnic conform.

Contractul a fost semnat în anul 2020 iar construcţia ar fi trebuit să fie finalizat până la sfârşitul acestui an.

CNAIR va relansa acest contract în cel mai scurt timp, susține Grindeanu.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#autostrada oradea iasi, #A3, #Autostrada Transilvania, #santier Bechter muncitori murit autostrada Transilvania , #infrastructura
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Erată: "la minimum două benzi pe sens", a se citi "la minimum trei