Ministrul Transporturilor amenință cu rezilierea contractelor pentru Autostrada Nordului: „Să ştiţi că nu am niciun fel de tresărire”

Vineri, 22 Martie 2024, ora 16:24
7641 citiri
Ministrul Transporturilor amenință cu rezilierea contractelor pentru Autostrada Nordului: „Să ştiţi că nu am niciun fel de tresărire”
FOTO Facebook/captură video

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, se declară nemulţumit de firma care ar trebui să întocmească studiul de fezabilitate pentru porţiunea din Autostrada Nordului ce leagă Bistriţa de Suceava şi spune că nu va ezita, dacă se va impune, să apeleze la rezilierea contractului.

Declaraţia a fost făcută vineri, cu ocazia unei vizite de lucru în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde din decembrie anul trecut a fost deschisă circulaţiei o variantă ocolitoare, menită să preia o parte din traficul de pe Drumul Naţional 17, principala cale de legătură dintre Transilvania şi Moldova.

"Avem următoarea abordare pe tot ceea ce înseamnă Autostrada Nordului, drum expres al Nordului, şi aceasta este de tipul următor - şi aş vrea să discutăm de întreg traseul: vorbim prima dată de Oar - Satu Mare, care este în licitaţie în acest moment; a doua bucată, de la Satu Mare la Baia Mare - aşa cum s-a făcut şi aici (la Beclean . n.r.), este un protocol prin care s-a descentralizat şi a mers către autorităţile locale, în speţă către consiliul judeţean; de la Baia Mare la Bistriţa, vorbim de două tronsoane - până la Dej şi de la Dej la Bistriţa, şi aici aşteptăm studiul de fezabilitate să fie finalizat undeva în septembrie”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a punctat apoi că în ceea ce privește partea care leagă Bistrița de Suceava, ritmul celor care fac studiul de fezabilitate este nemulțumitor și a amenințat cu rezilierea contractului.

Şi acum vine partea de la Bistriţa spre Suceava, unde, din păcate, cei care fac studiul de fezabilitate nu se înscriu într-un ritm care să ne mulţumească. În aprilie, trebuiau sau trebuie să predea acest studiu de fezabilitate. Chiar îmi aduc aminte că undeva la începutul anului 2022, la Consiliul Judeţean, la Radu (Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, condus de Radu Moldovan/PSD - n.r), au venit şi ne-au explicat cât de viteji sunt şi cât de repede pot să facă acest studiu de fezabilitate. Să ştiţi că nu am niciun fel de tresărire, dacă nu se înscriu, dincolo de penalităţi, să intrăm într-o zonă în care putem să reziliem acest contract", a mai spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a adăugat că firmele care nu respectă termenii contractuali riscă să intre pe o listă neagră şi să nu mai fie acceptate la licitaţii organizate cu bani publici.

Ministrul Sorin Grindeanu a vizitat, alături de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi prim-ministrul Marcel Ciolacu, varianta ocolitoare a oraşului Beclean, finalizată anul trecut printr-un proiect cu fonduri europene, care măsoară 1,2 kilometri, din care aproape jumătate reprezintă un pod peste râul Someşul Mare.

Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, 26 aprilie, lansarea licitației pentru un nou lot al A8 (Autostrada Unirii). Potrivit anunțului făcut pe Facebook, CNAIR a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#Autostrada Nordului, #fezabilitate autostrada, #Ministerul Transporturilor, #Sorin Grindeanu , #stiri Sorin Grindeanu