Primul tronson din Autostrada Nordului a fost avizat. Centura Gura Humorului are undă verde

Vineri, 26 Ianuarie 2024, ora 11:12
4247 citiri
Primul tronson din Autostrada Nordului a fost avizat. Centura Gura Humorului are undă verde
Autostrada Nordului FOTO Facebook/ Irinel Scrioşteanu

Proiectul pentru realizarea centurii Gura Humorului a fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, anunţă secretarul de stat din minister, Irinel Scrioşteanu. Drumul va fi construit la nivel de drum de mare viteză şi va avea o lungime de 10 km şi două benzi pe sens.

Acordul de mediu pentru varianta ocolitoare Gura Humorului a fost emis în noiembrie 2023. Aceasta va fi prima secţiune a viitoarei Autostrăzi a Nordului (A14) Suceava - Satu Mare, care va asigura legătura Bucovinei cu frontiera de vest a României, pe ruta Suceava – Vatra Dornei – Bistriţa – Dej – Baia Mare – Satu Mare – Petea (frontiera cu Ungaria).

”Primul tronson din Autostrada Nordului a fost avizat. A fost avizat în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii proiectul pentru realizarea variantei de ocolire Gura Humorului, parte a Autostrăzii Nordului, care prevede, printre altele: 10 km lungime traseu, 2 benzi pe sens, 2 noduri rutiere, 8 poduri şi pasaje, 13 podeţe, iluminat public”, scrie Scrioşteanu, pe Facebook.

Această variantă ocolitoare va fi construită la nivel de drum de mare viteză, fiind un sector aferent Lotului 3 al Drumului Expres Baia Mare - Suceava, iar amplasamentul traseului se va afla pe raza judeţului Suceava şi va traversa UAT-urile Gura Humorului, Frasin şi Păltinoasa, adaugă oficialul.

”Prin realizarea acestei centuri ocolitoare a oraşului Gura Humorului, se vor obţine: reducerea timpului de tranzitare pe DN17 (E576) al oraşului, descongestionarea traficului aferent intrărilor şi ieşirilor, îmbunătăţirea traficului de tranzit naţional, de mărfuri şi persoane”, precizează secretarul de stat.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri europene nerambursabile prin intermediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, din cadrul Programului Transport.

”În anul 2020, la momentul elaborării Programului Investiţional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, am cuprins în strategia acestui document un capitol privind descentralizarea proiectelor de infrastructură de transport către autorităţile locale, pentru a creşte capacitatea administrativă. Prin urmare, acest obiectiv de investiţii VO Gura Humorului se desfăşoară în parteneriat între CNAIR şi Consiliul Judeţean Suceava”, mai spune Scrioşteanu.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Autostrada Nordului, #Gura Humorului, #centura ocolitoare , #infrastructura