Guvernul a aprobat finanțarea pentru tronsonul Buzău-Focșani din autostrada A7. Care este valoarea totală a proiectului

Joi, 27 Ianuarie 2022, ora 16:47 3140 citiri
Macheta cu Autostrada Moldovei FOTO CNAIR

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi, 27 ianuarie, în şedinţa de Guvern, să se aprobă indicatorii economici pentru sectorul Buzău-Focșani din autostrada Moldovei.

”Un obiectiv la fel de important este investiţia de mult aşteptată, şi anume aceea a demarării proiectului pentru autostrada Moldova”, a spus premierul.

El a precizat că în şedinţă se va aproba în Guvern indicatorii economici pentru acest tronson de autostradă care va lega Buzăul de Focşani. Vorbim de o lungime de peste 82 de km, 41 de poduri, pasaje şi viaducte, şase noduri rutiere, parcări şi spaţii de servicii şi tot ceea ce este necesar acestui proiect.

Valoarea totală este peste 7 miliarde de lei, fondurile urmând să fie asigurate din fonduri externe nerambursabile, prin PNRR, din bugetul ministerului Transporturilor şi alte surse legal constituite.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis luni, 24 ianuarie, că anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova.

”24 ianuarie 2022. A7 - Autostrada Moldovei. Anul acesta începe construcţia primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova!”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com