Pas important pentru construcția Autostrăzii Moldova. A fost avizat proiectul tehnic pentru sectorul Buzău-Focșani

Vineri, 21 Ianuarie 2022, ora 20:31 3095 citiri
Autostrada Buzău - Focșani va avea o lungime de peste 82 de km FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, 21 ianuarie, că a fost avizat proiectul tehnic pentru autostrada A7 Buzău - Focșani de către Consiliul Tehnico Economic al CNAIR.

”O veste bună pentru un sector important din A7 - Autostrada Moldovei! Consiliului Tehnico Economic al CNAIR a avizat astăzi proiectul tehnic pentru autostrada Buzău - Focșani ce va avea o lungime de peste 82 de km, a scris Sorin Grindeanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, CNAIR poate începe pregătirea documentației pentru scoaterea la licitație a contractului de execuție.

Suma necesară pentru construcția autostrăzii Buzău - Focșani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei variante de ocolire pentru Municipiul Focșani, în zona de Est, între DN 2 si DN 2D.

Traseul autostrăzii va traversa județele Buzău și Vrancea și va tranzita 16 localități. Va avea 41 de poduri, pasaje și viaducte și 6 noduri rutiere. De asemenea, va avea două parcări securizate, dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilități, cu spații comerciale, service auto și hotel.

De asemenea, pe traseu vor fi 22 de stații de încărcare pentru autoturisme electrice și 205 de hectare de perdele forestiere.

Valoarea totală a investiției este de 6.118.056.301,86 lei, fără TVA. Din această sumă, valoarea lucrărilor de construcție și montaj reprezintă 5.263.440.710,80 lei, fără TVA, potrivit CNAIR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com