Când vor fi gata 100 de kilometri din cea mai așteptată autostradă. Pe acest traseu urmează să fie construite 5 noduri rutiere

Luni, 01 August 2022, ora 19:16 25279 citiri
Proiectul Autostrăzii A7 FOTO: facebook/ Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat luni, 1 august, stadiul în care se află o porțiune importantă din Autostrada A7.

Conform oficialului, documentaţia pentru construirea celor 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (95,9 km) a fost trimisă la ANAP pentru validare, iar apoi CNAIR va lansa în licitaţie contractele pentru construirea celor 3 loturi ale acestei autostrăzi, care este finanţată prin PNRR.

„Documentaţia pentru construcţia celor 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (95,9 km) a fost trimisă la ANAP pentru validare! După validarea documentaţiei, CNAIR va lansa în licitaţie contractele pentru construirea celor 3 loturi ale acestei autostrăzi, care este finanţată prin PNRR: Lotul 1: Focşani - Domneşti Târg (35,60 km); Lotul 2: Domneşti Târg - Răcăciuni (38,78 km); Lotul 3: Răcăciuni – Bacău (21,52 km) Perioada de execuţie a fiecărui contract va fi de 30 de luni”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook.

Pe traseul autostrăzii Focșani-Bacău urmează să fie construite:

-91 de poduri și pasaje

-5 noduri rutiere

-10 spații de servicii

-3 Centre de Întreținere și Coordonare

Autostrada Moldova (A7) va avea o lungime de aproximativ 320 km între Ploiești și Pașcani, iar construcția ei, estimată la 24,29 de miliarde de lei (fără TVA),va fi finanțată prin PNRR.

Până acum pe sectorul Ploiești-Buzău (cu o lungime totală de 63,25 de km) au fost semnate contractele pe primele două loturi, iar contractul pentru cel de al treilea lot urmează să fie semnat în scurt timp.

Indicatorii tehnico-economici pentru construcția Autostrăzii Focșani – Bacău (sector al A7) au fost aprobați de Guvern pe 13 iulie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com