Bărbatul căutat 52 de ani pentru jaf bancar. S-a confesat familiei înainte să moară: "Nu mă face să-l iubesc mai puțin"

Sambata, 10 Februarie 2024, ora 23:02
7055 citiri
Bărbatul căutat 52 de ani pentru jaf bancar. S-a confesat familiei înainte să moară: "Nu mă face să-l iubesc mai puțin"
Ted Conrad la vârsta comiterii jafului și la bătrânețe FOTO cleveland.com

Un bărbat care a jefuit o bancă și a fost căutat de autorități timp de 52 de ani a mărturisit adevărul familiei sale, inclusiv numele său real, cu puțin timp înainte să moară.

În 1969, Ted Conrad a furat echivalentul a 1,7 milioane de dolari din banca la care lucra. Și-a schimbat numele, a evitat autoritățile timp de 52 de ani și a mărturisit familiei sale pe patul de moarte. Fiica sa a realizat un podcast despre secretul care a durat decenii și despre fuga lui de justiție.

Thomas Randele mai avea câteva săptămâni de trăit când a făcut o dezvăluire șocantă, în aprilie 2021.

Vânzătorul de mașini i-a spus soției sale, Kathy, și fiicei sale, Ashley, că a folosit o identitate falsă.

"Ne uitam la televizor și el a spus, 'Știți, doamnelor, când m-am mutat aici, mi-am schimbat numele'", a declarat Ashley Randele pentru Business Insider. "'Și probabil autoritățile încă mă caută. Nu vreau să fiți luate prin surprindere.'"

Randele a spus că bărbatul în vârstă de 71 de ani a refuzat să ofere detalii suplimentare, dar a doua zi, când l-a presat să-i dezvăluie numele real, a dezvăluit cu greu că era Ted Conrad.

Descoperirea ei ulterioară= că acesta s-a ascuns timp de 52 de ani, după ce a jefuit o bancă în 1969 - a făcut-o să-și pună sub semnul întrebării tot ceea ce știa despre el.

"Nu mă face să-l iubesc mai puțin"

Aproape trei ani mai târziu, ea a lansat un podcast în șase părți, intitulat "Smoke Screen: Tatăl meu, Fugarul". Acesta povestește despre jaful în care Conrad a furat 215.000 de dolari în numerar - echivalentul a 1,7 milioane de dolari în prezent.

Seria explorează cum a evitat US Marshals, agenția federală a Guvernului Statelor Unite responsabilă pentru executarea hotărârilor judecătorești, timp de peste cinci decenii și a ascuns trecutul său dubios de familie și prieteni.

"Nu mă face să-l iubesc mai puțin", a spus Randele, adăugând că, deși a comis o crimă cu impact mediatic în tinerețea sa, aceasta nu l-a definit.

"Când cauți pe Google Thomas Randele sau Ted Conrad, tot ce vezi este un casier care a furat bani și a fugit, prins după moarte", a spus ea. "Dar el a fost un soț și un tată uimitor."

"Nu aprob ce a făcut"

Randele a spus că spera să "protejeze" moștenirea tatălui ei arătând latura umană a unui om care, spune ea, "era plictisitor în toate modurile corecte".

"Nu aprob ce a făcut", a spus ea. "Dar, când ai 20 de ani, poți lua niște decizii pe care nu le gândești până la capăt."

Podcastul relatează cum Conrad a profitat de slujba sa la Societatea Națională de Bănci din Cleveland după ce a accesat seiful.

Securitatea era atât de slabă încât a ieșit din locul de muncă cu pachete de bani. A fugit la Boston și a început o viață nouă. Mama lui, tatăl său vitreg și frații nu știau dacă este în viață.

Randele a spus că tatăl ei nu a avut niciodată un stil de viață sclipitor. O echipă a fost desemnată să se ocupe de caz, dar indiciile nu au dus nicăieri.

Randele a spus că tatăl ei a dus o viață relativ modestă în ciuda câștigurilor ilegale. Cu toate acestea, își permitea să lucreze doar cu jumătate de normă și să se dedice activităților de agrement, cum ar fi golful.

A adăugat că, până când s-a căsătorit cu mama ei, cea mai mare parte a banilor dispăruse. "Am aflat că făcuse niște investiții care nu au mers bine", a spus ea, adăugând că o încercare eșuată în industria restaurantelor s-a dovedit costisitoare.

De fapt, a spus femeia în vârstă de 38 de ani, tatăl ei făcuse și datorii. A lucrat ca vânzător, dar ulterior a dat faliment. A menționat că un factor decisiv a fost numărul de facturi medicale pe care familia a trebuit să le plătească după ce mama ei a făcut cancer.

Povestea inventată pentru soție și fiică

Randele a spus că tatăl său ar fi mințit despre ce s-a întâmplat cu părinții săi. "El spunea că au murit într-un accident de mașină când avea 18 ani", a continuat ea.

Povestea că s-a mutat în alt stat după tragedie, deoarece, conform spuselor lui Randele, "era prea dificil să trăiască acolo și avea nevoie de un nou început."

Ea a spus că Conrad era un tată devotat. "Niciodată nu l-am auzit ridicând tonul", a spus ea. "Era atât de amabil, cu o voce blândă și carismatică. În momentul în care intra într-o cameră, știai că este acolo."

"Mi-a spus să promit că nu voi căuta mai departe"

A avut unele probleme de sănătate pe la mijlocul vieții și a avut nevoie de un bypass. A fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer pulmonar la începutul anului 2021.

Conrad a rugat-o pe fiica sa să nu caute informații despre numele său real. Ironia sorții, Conrad a mărturisit aliasul în timp ce se uita la emisiunea sa preferată despre crime, "NCIS". "A apărut din senin într-o după-amiază", a spus Randele.

El i-a spus numele său de naștere a doua zi. "Mi-a spus să promit că nu voi căuta mai departe, dar a trebuit să caut pe Google."

Ea a spus că rezultatele căutării i s-au părut "de necrezut" la început. Dar tatăl ei a recunoscut jaful.

"I-am spus că îl iubesc și că asta nu schimbă modul în care mă simt față de el", a spus ea, adăugând că părea "ușurat" că a împărtășit secretul.

"Am vrut să știe că pot să înceteze să-l caute pe Ted Conrad"

A murit aproximativ cinci săptămâni mai târziu. Randele a spus că ea și mama ei au decis să spună autorităților despre crimă un an mai târziu - după ce au avut ceva timp să plângă. "Am vrut să știe că pot să înceteze să-l caute pe Ted Conrad", a spus ea.

Dar autoritățile le-au luat-o înainte. Nu știu cine a furnizat informațiile, dar cineva s-a apropiat de un reporter din Ohio interesat de caz. Acesta a transmis informațiile poliției. "Am auzit că persoana a citit anunțul decesului tatălui meu și a descoperit cine era", a spus Randele.

În decembrie 2021, doi agenți federali au bătut la ușa lor. "Au spus, 'Trebuie să discutăm cu dumneavoastră despre soțul dumneavoastră și tatăl dumneavoastră'", a declarat Randele, care a spus că sentimentele ei față de dezvăluire au variat de la tristețe și confuzie la furie, a spus pentru BI.

"Au spus, 'Nu sunteți în necaz - dar trebuie să avem o conversație.'"

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#autor jaf banca, #adevar, #familie, #moarte, #nume real , #stiri magazin