În ce condiții scade autonomia mașinii electrice cu 41% iarna. Ponturile de aur pentru o eficiență mai mare în sezonul rece

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 04:31
5191 citiri
În ce condiții scade autonomia mașinii electrice cu 41% iarna. Ponturile de aur pentru o eficiență mai mare în sezonul rece
Autonomia mașinilor electrice este afectată de temperaturile scăzute FOTO Unsplash

Pe măsură ce temperaturile scad și zilele se scurtează, este important ca șoferii să se adapteze la condițiile de iarnă.

Mașinile electrice sunt tot mai populare și au numeroase beneficii, dar necesită o atenție specială în anotimpul rece. Temperaturile scăzute afectează toate tipurile de mașini, nu doar pe cele electrice. De exemplu, mașinile pe benzină și motorină vor avea un consum mai mare iarna.

În cazul vehiculelor electrice, autonomia va fi mai mică iarna, iar cei mai afectați șoferi sunt cei care au de parcurs distanțe lungi sau care se bazează pe punctele de încărcare publice, potrivit carsloth.com.

Temperaturile scăzute au un impact asupra capacității bateriei, însă este direct proporțional cu condițiile climatice: cât de scăzute sunt temperaturile, cât de lungă este iarna, prezența sau absența zăpezii.

Nu este afectată doar autonomia mașinilor electrice, ci scade inclusiv viteza cu care se încarcă bateria. Bateriile litiu-ion funcționează cel mai bine la o temperatură cuprinsă între 15 și 35 grade Celsius. Eficiența scade atât în condiții de frig, cât și de caniculă.

De exemplu, dacă afară sunt -6 grade și aveți căldura pornită, autonomia scade cu aproximativ 41%, mai arată sursa citată.

Ponturi pentru o autonomie cât mai mare în sezonul rece

- Dacă este posibil, parcați mașina peste noapte într-un garaj sau o parcare subterană. Dacă aveți posibilitatea să alegeți locul de parcare în aer liber, optați pentru unul pe care bate soarele ziua cât mai mult.

- Încălziți mașina înainte de a pleca la drum. O mulțime de vehicule electrice au acum aplicații mobile care vă permit să preîncălziți bateria înainte de a porni. Acest lucru va crește eficiența bateriei și va economisi energie odată ce sunteți în mișcare.

- Conectați-vă la priză ori de câte ori este posibil și încărcați-vă bateria. Cu cât vremea devine mai rece și cu cât naveta este mai lungă, cu atât mai important este să îți ții mașina conectată.

- Dacă nu folosiți mașina o perioadă mai lungă iarna, asigurați-vă că este încărcată între 20% și 80% atunci când este parcata. Acest lucru va ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei.

- Nu profitați din plin de încălzire. Volanul și scaunele încălzite par un moft, însă adevărul este că e mai eficient să le încălziți doar pe acestea decât întreaga mașină.

- Folosiți modul eco. Modul de conducere ecologică este o caracteristică pe care o au multe vehicule electrice pentru a ajuta la eficientizarea condusului. Când sunteți în modul eco, puterea motoarelor este redusă, ceea ce înseamnă că veți accelera mai încet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
#autonomie masini electrice, #masini electrice, #iarna , #masini electrice
Comentarii
Poza Tricisport
Tricisport
rank 5
...sau îi montați un