Autocar cu români răsturnat în Slovenia. Trei persoane au murit. Călătorii se îndreptau spre Italia FOTO VIDEO

Vineri, 03 Februarie 2023, ora 13:38
5974 citiri
Autocar cu români răsturnat în Slovenia. Trei persoane au murit. Călătorii se îndreptau spre Italia FOTO VIDEO
Autocarul răsturnat în Slovenia FOTO Observator

Un autocar înmatriculat în județul Brașov care transporta români spre Italia s-a răsturnat vineri dimineața, 3 februarie, în nord-vestul Sloveniei. Presa locală susține că trei persoane de cetățenie română au murit în urma accidentului.

UPDATE 14.40 Suzana Raus, purtătorul de cuvânt al Poliției din Murska Sobota, spune că, din primele date, vinovat de accident ar fi șoferul autocarului.

”S-a stabilit că accidentul de circulație a fost provocat de șoferul autobuzului, care s-a deplasat pe dreapta în afara carosabilului, unde autobuzul cu remorca s-a răsturnat pe lateral în șanț”, a precizat Suzana Raus.

Potrivti acesteia, în autobuz ”se aflau 29 de persoane, dintre care 26 de pasageri și trei șoferi. Două pasageri de sex feminin și un pasager de sex masculin au murit la fața locului rănilor, în timp ce trei pasageri au fost grav răniți și au fost transportați la spital”.

UPDATE 14.03 Directorul Spitalului General Murska Sobota spune, pentru sobotainfo.com, că au fost aduși patru români grav răniți.

”Deocamdată, sunt în afara oricărui pericol, dar există răni grave care necesită diagnosticare și tratament suplimentar în spital”, a adăugat el.

Pasagerii din autobuz sunt oameni de peste 50 de ani.

sursa / sobotainfo.com

UPDATE 13.40

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalţi 25 de pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei, precizează MAE.

Știrea inițială

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident vineri, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident”, transmite MAE, potrivit Observator.

De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Catastrofă umanitară în Afganistan. Inundațiile au ucis zeci de persoane și au distrus peste 2.600 de case
Catastrofă umanitară în Afganistan. Inundațiile au ucis zeci de persoane și au distrus peste 2.600 de case
Aproximativ 70 de persoane au murit, începând de sâmbătă, în inundaţii şi revărsări de ape în Afganistan, anunţă Departamentul gestionării catastrofelor naturale, relatează AFP....
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai ar putea fi audiați astăzi, în termenul care poate fi ultimul înainte de pronunțarea sentinței
Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat, joi, de la ora 10.00, la...
#autocar romani, #Slovenia, #morti , #eveniment
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5