Volkswagen, despre faptul ca a exclus Romania de pe harta europeana a masinilor electrice: "S-a produs o eroare"

Miercuri, 17 Martie 2021, ora 15:54
11926 citiri
Volkswagen, despre faptul ca a exclus Romania de pe harta europeana a masinilor electrice: "S-a produs o eroare"
Directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, si prezentarea in timpul careia Romania a disparut din zona activa a hartii Europei

Reprezentantii producatorul auto Volkswagen si-au exprimat regretul, intr-o postare publicata miercuri, 17 martie, pe pagina oficiala de Facebook a companiei, cu privire la prezentarea de luni din cadrul conferintei anuale in care Romania a fost exclusa de pe harta europeana a masinilor electrice.

Utilizatorii din Romania (si nu numai) au vazut ca din harta Europei prezentata la un moment dat directorul general, Herbert Diess, lipseau Romania, dar si Norvegia si Islanda.

"S-a produs o eroare si regretam acest lucru. Romania este, desigur, o parte importanta a intregului plan de mobilitate electrica al lui Volkswagen in Europa si ar fi trebuit sa apara pe harta pe parcursul Power Day", au declarat, miercuri, reprezentantii producatorului auto intr-o postare pe Facebook cu privire la eroarea aparuta pe parcursul Conferintei Power Day ce a avut loc pe 15 martie.

In postare mai arata ca harta a fost actualizata.

"Orice autovehicul electric din Romania poate fi incarcat la cele 46 de puncte proprii de incarcare MOON si, in viitorul apropiat, la cele 269 de puncte de incarcare publice Renovatio, partenerii nostri pentru mobilitate electrica, prin aplicatia We Charge", se mai arata in postare.

Actiunile Volkswagen au urcat marti cu peste 9%, ridicand capitalizarea bursiera a grupului german la aproape 150 de miliarde de dolari, dupa ce al doilea mare producator de vehicule din lume a oferit mai multe detalii privind extinderea pe segmentul automobilelor electrice, transmite Reuters.

La o zi dupa ce a prezentat planuri de a construi sase fabrici de celule de baterii in Europa, compania germana a anuntat ca vrea sa creasca de peste doua ori livrarile de vehicule electrice in acest an.

In cadrul conferintei anuale a grupului, VW si-a reiterat increderea ca reducerea costurilor va ajuta la cresterea marjei de profit in urmatorii ani.

"Performanta noastra buna din 2020, un an dominat de criza, ne va impulsiona sa acceleram transformarea noastra", a declarat directorul general Herbert Diess intr-un comunicat.

Volkswagen, care a livrat anul trecut 422.100 de vehicule electrice, a mai spus ca va aplica un model standardizat de platforma, introdus pentru productia de vehicule cu ani in urma, pentru software, baterii si incarcare.

Grupul are aproximativ 670.000 de angajati la nivel global.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Herbert Diess Volkswagen, #volkswagen harta romaniei, #Volkswagen electric , #masini electrice