"Unghiul mort" rămâne o vulnerabilitate şi o provocare pentru industria auto. Ce soluții sunt propuse

Duminica, 22 August 2021, ora 22:304903 citiri
"Unghiul mort" rămâne o vulnerabilitate şi o provocare pentru industria auto. Ce soluții sunt propuse
Punctul mort reprezintă un factor major în multe dintre accidente FOTO Unsplash.com

Circulăm intensiv cu mașina peste tot. Parcurgem drumuri lungi și anevoioase, unele dintre ele complet necunoscute. Este necesar să fim pregătiți pentru toate situațiile. Iar o bună vizibilitate este crucială și ne asigura un drum fără peripeții sau evenimente neplăcute sau chiar tragice.

Facem depășiri, schimbăm benzile și trebuie să ne asigurăm de fiecare dată. Unul din factorii importanți pentru prevenirea accidentelor în cazul schimbării benzilor de circulație îl reprezintă cunoașterea noțiunii de “unghi mort”. Statistic s-a dovedit că multe accidente se produc la schimbarea benzii de circulaţie atunci când se initiază o depăşire, pe banda respectivă fiind deja angrenat un alt autovehicul în depăşire.

Noțiunea de "unghi mort" se referă la anumite zone din jurul automobilului pe care conducătorul auto nu le poate vedea în mod obișnuit prin parbriz, geamurile laterale și cele din spate sau în oglinzile retrovizoare, chiar dacă sunt montate corect. Problema apare atunci când o mașină sau alt vehicul sau pieton trec printr-o zonă în care nu sunt vizibili nici în oglinda retrovizoare, nici în oglinda laterală.

Spre exemplu, potrivit Comisiei Europene, unghiul mort reprezintă un factor major în multe dintre accidentele în care sunt implicate camioane, “în special atunci când acestea efectuează o manevră spre dreapta (sau stânga în ţările în care se circulă pe partea stângă, spre exemplu în Irlanda, Cipru, Malta şi Regatul Unit). Deseori, aceştia nu observă o motocicletă, o bicicletă sau un pieton care se află în unghiul mort.

Pentru a conduce în siguranță, trebuie, în primul rand, să conștientizam că nu suntem singuri pe drum si ca exista și multe alte vehicule în jur. Nu trebuie să schimbăm brusc benzile decât dacă știm că există suficient spațiu pentru a face acest lucru în siguranță. Șoferii de autoturisme vor întoarce capul spre zonele de risc. Acest lucru se face pentru asigurarea în zona unghiului mort.

"Însă această recomandare este, uneori, la noroc, pentru că sunt situații în care nu ai deloc vizibilitate. Chiar dacă industria auto s-a dezvoltat mult în decursul timpului, parcă nu a evoluat suficient de mult încât să rezolve complet problema „unghiului mort", sunt de părere specialiştii auto.

Spre exemplu, pentru a reduce numărul accidentelor, legislația Uniunii Europene (UE) prevede că toate camioanele să fie echipate cu oglinzi pentru unghiul mort. Acestea le permit șoferilor să aibă un câmp vizual mai larg. Conform statisticilor, numărul de accidente s-a redus considerabil.

Mai mult, la finalul anului 2020, Franţa a emis un decret care presupune introducerea unor noi reguli pentru camioane si autocare. Acest nou decret are scopul de a consolida protecţia utilizatorilor vulnerabili (bicicliști, pietoni, utilizatori de scutere etc.) care circulă pe drumurile publice. Decretul presupune introducerea în mod obligatoriu a sistemului de avertizare a unghiului mort pentru vehicule grele. Fiecare camion ce ajunge să circule în Franța trebuie să afișeze aceste autocolante pe cap tractor și/sau remorcă, în funcție de ansamblul cu care circulă. Astfel, numărul minim pentru fiecare camion este de 3 de autocolante.

Deși la autovehiculele moderne unghiul mort s-a diminuat considerabil datorită noilor forme constructive ale oglinzilor retrovizoare, este indicat să se efectueze o monitorizare completă a zonei unghiului mort care să acopere inclusiv neatenția multor conducători auto care uită să se asigure. Acest lucru se poate face cu Sistemul de Monitorizare a Unghiul Mort sau Blind Spot Monitoring, un sistem de siguranță care poate preveni accidentele de circulaţie care apar mai ales la schimbarea benzilor de circulație.

Pe de altă parte, unii producători auto consideră că au eliminat problema unghiului mort al șoferului cu ajutorul unui nou display conectat la camere video.

Această tehnologie avansată de asistență a șoferului afișează imagini video în partea stângă sau partea dreaptă a panoului de bord dacă șoferul semnalizează schimbarea benzii de circulație, potrivit promotor.ro. Astfel, șoferul poate vedea dacă un alt automobil este “ascuns” în unghiul mort.

Mai mult, unele mașini moderne sunt dotate cu senzori care detectează mașinile aflate în apropiere în momentul când se deplasează în trafic. Pentru această opțiune proprietarii mașinilor trebuie să plătească în plus.

Mai putem vorbi și despre invenția adolescentei de 14 ani, Alaina Gassler, din Pennsylvania, când vine vorba de ceea ce nu vezi din cauza stâlpului din dreapta al mașinii. Adolescenta a construit un sistem folosindu-se de o cameră web, un proiector și materiale printate 3D. Le-a montat pe interiorul stâlpului mașinii din dreapta șoferului, astfel încât să poți „să vezi” prin el.

Invenția ei a câștigat și un premiu în valoare de 25.000 de dolari, în 2019, la un concurs organizat în Statele Unite ale Americii.