Unda verde la programul "Rabla" pentru tractoare

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 16:35
2445 citiri
Unda verde la programul "Rabla" pentru tractoare

Proprietarii de tractoare si masini agricole autopropulsate se pot inscrie in Programul de stimulare a innoirii Parcului national, in perioada 12 septembrie - 10 noiembrie 2011, valoarea totala a programului pentru 2011 ridicandu-se la 51,6 milioane lei.

Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fara ca aceasta sa depaseasca 40% din pretul de achizitie, pret care nu include TVA, al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi.

Programul de stimulare a innoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate a pornit in 25 august 2011 cu inscrierea si validarea producatorilor. Astfel, Administratia Fondului pentru Mediu a organizat in perioada 25 august - 5 septembrie 2011 sesiunea de inscriere in vederea validarii producatorilor.

Solicitantii eligibili in program sunt producatorii agricoli care detin in proprietate tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate inmatriculate/inregistrate pe numele lor.

Este vorba despre persoane fizice si mostenitorii acestora, precum si persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale. Acestea trebuie sa fie inregistrate in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, Registrul national al exploatatiilor, alte evidente funciare, care exploateaza terenuri agricole si/sau detin, cresc ori exploateaza animale, dupa caz, individual sau in forme de asociere care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei agricole primare.

De asemenea, sunt eligibile persoanele juridice romane care detin in proprietate tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate inmatriculate/inregistrate pe numele lor, unitati administrativ-teritoriale, unitati si institutii de invatamant, unitati apartinand cultelor recunoscute in Romania, institutii publice, operatori economici si organizatii neguvernamentale.

Programul vizeaza diminuarea efectelor poluarii aerului asupra mediului si sanatatii populatiei, cauzate de emisiile de gaze de esapament de la tractoarele si masinile agricole autopropulsate uzate, diminuarea efectelor poluarii solului si apei cauzate de scurgerile de substante periculoase de la tractoarele si masinile agricole autopropulsate uzate si prevenirea generarii deseurilor si atingerea obiectivelor privind recuperarea si valorificarea deseurilor provenite de la vehiculele scoase din uz.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#program rabla tractor, #program septembrie noiembrie , #programul rabla