Un producator auto american isi muta o fabrica in Romania

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 22:26
14547 citiri
Un producator auto american isi muta o fabrica in Romania
Foto: Ziare.com

O mare companie americana de componente auto intentioneaza sa mute o parte din productie in Parcul Industrial Aries, din Turda.

Operatiunea face parte dintr-un plan mai mare al producatorului de a reloca in 2016 o parte dintre fabricile existente in America de Nord.

Odata mutata productia, vor fi create cel putin 100 de locuri de munca la inceputul operatiunilor in Romania, urmand a fi angajate pana la 600 de persoane pana in 2021, relateaza News.ro.

"Compania americana a subliniat beneficiile orasului Turda ca destinatie de productie, in contexul unei rate ridicate a somajului la nivel local, dar si a unei forte de munca pregatite, persoane cu mare experienta, fosti angajati ai societatilor industriale ce au fost inchise in ultimii ani", spune directorul pentru administrarea activelor din cadrul Europa Capital Emerging Europe, Erik Gustafson.

Europa Capital Emerging Europe este un fond de investitii care a realizat investitia de la Turda.

Nu a fost facut public numele companiei, dar cel care a dat cateva indicii este ministrul Economiei, Costin Borc.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro la sfarsitul lunii aprilie, vicepremierul Borc a vorbit despre discutiile pe care tara noastra le are pentru atragerea unui producator de masini electrice. Intrebat daca e vorba despre o companie europeana sau una americana, Costin Borc a raspuns: "Mai lipsea sa ma intrebati daca e o companie al carui nume incepe cu "T" si se termina cu "esla". S-ar putea. S-ar putea".

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#productie companie auto SUA Turda, #componente autor Parc Industrial Aries , #auto romania
Comentarii