Tractări auto sau asistență rutieră? Care este diferența dintre cele două servicii?

Advertorial
Joi, 28 Octombrie 2021, ora 17:24
6011 citiri
Tractări auto sau asistență rutieră? Care este diferența dintre cele două servicii?
tractari auto FOTO: freepik.ro

Majoritatea șoferilor ajung să se confrunte, la un moment dat, cu o problemă cu autoturismul, care necesită intervenția unei firme de tractări auto. Totuși, foarte mulți oameni fac o confuzie între serviciile de tractări auto și cele de asistență rutieră. Acest lucru se întâmplă deoarece, în general, aceste servicii sunt oferite de aceeași companie. De aceea, este foarte important ca oamenii să poată diferenția cele două servicii, mai ales pentru o eventuală situație în care pot avea nevoie de acest gen de intervenție.

Ce înseamnă tractarea auto?

De cele mai multe ori, șoferii care apelează la serviciile unei firme de tractări auto se confruntă cu avarii grave ale mașinilor, adesea acestea fiind în imposibilitatea de a mai fi mișcate. Prin urmare, șoferii vor avea nevoie să transporte autovehiculul defect cu ajutorul unei platforme auto.

În acest caz este vorba despre serviciile de tractări auto. Acestea presupun urcarea autovehiculului pe platformă, cu ajutorul unor echipamente speciale, asigurarea acestuia în timpul transportului și deplasarea până la destinație, care poate fi la service sau la domiciliul șoferului.

Ce înseamnă asistență rutieră?

Pe de altă parte, serviciul de asistență rutieră implică intervenția rapidă, pe loc, în cazul unei defecțiuni apărute la un autoturism. Astfel că, dacă defecțiunea nu este una gravă, aceasta va putea fi reparată pe loc de către echipa de intervenție pentru asistență rutieră.

De obicei, acest tip de serviciu este oferit de firmele de tractări auto, însă poate fi oferit și de alți furnizori de servicii, cum ar fi service-urile auto sau chiar producătorii de autovehicule, în schimbul unor taxe anuale.

Printre situațiile în care sunt necesare serviciile se asistență rutieră sunt și schimbarea unei roți, în cazul unei pene, sau chiar alimentarea bateriei pentru curent. Cu toate acestea, foarte puțini șoferi apelează la firme specializate pentru acest gen de defecțiuni.

Care sunt diferențele dintre cele două tipuri de servicii?

Cele două tipuri de servicii sunt complet diferite, însă acestea se completează perfect. Din acest motiv acestea sunt oferite, în general, de firmele de tractări auto, pentru care asistența rutieră poate fi considerată un serviciu adiacent.

De asemenea, există o diferență și în ceea ce privește costurile acestor servicii. O intervenție de urgență, care va necesita transportarea autoturismului la service, va presupune un cost mai mare decât în cazul unei intervenții rapide. Această diferență se datorează atât complexității diferite dintre cele două servicii, cât și resurselor care sunt implicate pentru acestea. În cazul unei intervenții rapide, este suficientă deplasarea unui singur angajat în locul în care se află mașina cu probleme. În schimb, pentru tractarea unui autovehicul sunt necesare două persoane și sunt folosite echipamente mai complexe.

În momentul în care se confruntă cu o defecțiune a autovehiculului, șoferul trebuie să ofere toate informațiile solicitate de operatorul firmei de tractări, pentru ca acesta să poată identifica tipul de serviciu de care este nevoie: dacă la fața locului va fi trimisă o singură persoană sau o echipă de intervenție.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#tractari auto, #auto, #tractari , #stiri auto