Top 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa extinzi durata de viata a masinii

Advertorial
Miercuri, 22 Martie 2017, ora 16:22
18640 citiri
Top 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa extinzi durata de viata a masinii
Foto: detailxperts.net

(P) Cele mai multe persoane care isi cumpara o masina isi propun sa aiba cat mai multa grija de ea si sa o pastreze in cele mai bune conditii, astfel incat sa nu fie nevoiti sa o schimbe prea curand sau chiar niciodata. Dar cate dintre aceste persoane raman perserverente si ancorate in ideea de a avea o singura masina, pe tot parcursul vietii?

Urmatoarele recomandari sunt printre cele mai sigure cai de a conduce masina ta, cat mai mult posibil. Fie ca este o masina noua sau o masina la mana a doua, aceste sfaturi sunt utile oricand si oricum, valabile pentru orice autovehicul.

1. Urmeaza instructiunile de intretinere si reparare din manualul masinii

Nu lasa masina pe mana celor care cred ca le stiu pe toate, ci apeleaza totdeauna la un service auto autorizat. Cel mai indicat este sa acorzi atentie mare programului de functionare a masinii tale, prezent in manualul propriu al autovehiculului tau. Poti gasi numeroase informatii utile, precum intervalul corespunzator schimbatului de ulei.

2. Verifica nivelul lichidelor si presiunea anvelopelor, regulat

Nu iti va lua mai mult de 10 minute. Cu o carpa in mana si cu motorul racit, deschide capota si scoate joja de ulei. Sterge-l, reintrodu-l si scoate-l din nou, pentru a verifica uleiul de motor - este cel mai important ulei, care ajuta la functionarea optima a motorului.

Este indicat sa verifici si nivelul lichidului din rezervorul radiatorului si pe cel din vasul lichidului de frana. Ambele sunt importante pentru buna functionare a masinii. Verifica si nivelul lichidului de la servodirectie, starea furtunurilor si curelelor, pentru a depista orice urma de uzura. Da-i o sansa si filtrului de aer.

Acum poti porni masina, iar, dupa ce se incalzeste, poti verifica si nivelul lichidului de transmisie. La final, dupa ce se racesc anvelopele, verifica presiunea acestora cu ajutorului unui manometru. Poti obtine indicele optim al presiunii pneurilor din manualul de instructiuni.

Ideal ar fi ca sa verifici acestea, o data pe saptamana sau cel putin o data pe luna, cu exceptia presiunii anvelopelor.

3. Porneste masina usor

Porneste masina cat mai usor posibil. Multi se grabesc si tureaza masina, inca de primul contact, pentru ca, cred ei, se incalzeste mai repede motorul. Gresit! Un motor rece - insemnana unul care a stat mai mult de 5 ore oprit - va avea putin ulei sau deloc, pe piesele auto care pun masina in functiune. Dureaza cateva secunde pana cand uleiul se va prelinge pe toate piesele auto.

De aceea, pentru sanatatea motorului masinii tale, da-i cel putin 30 de secunde motorului pana se incalzeste si chiar mai mult, mai cu seama, daca nu a fost pornit de mai mult de 24 de ore.

4. Tine cont de zgomotele ciudate

Oricat de mult iti place sa asculti muzica, ar trebui sa inchizi, din cand in cand, radioul si sa fii atent la sunetele pe care le auzi cand conduci sau cand mergi in gol. Spre exemplu, un simplu click auzit, atunci cand cauciucurile sunt rulate, ar putea insemna patrunderea unui cui la roti.

Daca este timpul sa schimbi franele, ai putea sa auzi un scartait puternic atunci cand franezi, care iti indica faptul ca placutele de frane sunt uzate. In cazul in care nu poti constata cauza si sursa zgomotului, cel mai bine este sa te prezinti cu masina la un mecanic auto.

5. Condu calm si usor

Condu prudent. Nu forta franele si accelaratia si nu condu agresiv. Apasarea puternica pe acceleratie, ridicarea excesiva in turatie a motorului pot fi doar cateva manevre pentru care masina poate intra in programul de countdown.

Acesti mici pasi pot fi parcursi de tine sau de un mecanic, indiferent de autovehicul detinut, si te vor ajuta sa iti mentii masina cat mai mult posibil pe sosea.

Auto Erebus, un dealer de masini rulate dar prezent pe piata si cu un service auto, te ajuta sa prelungesti durata de viata a masinii tale si te ajuta sa verifici, constant, starea pieselor auto pe care nu le poti verifica de acasa.

Reviziile si intretinerea auto periodicaofera stabilitate autovehiculului tau si o durata lunga de viata. Mecanicii de la Auto Erebus sunt la dispozitia fiecarui sofer cu cele mai bune solutii de care are nevoie masina.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Auto Erebus service, #service auto autorizat , #piata auto