Top 10 cele mai performante GPS-uri şi sisteme de navigaţie auto. Soluţia practică şi sigură, care elimină riscul de a te rătăci pe drumuri necunoscute

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 22:38
8241 citiri
Top 10 cele mai performante GPS-uri şi sisteme de navigaţie auto. Soluţia practică şi sigură, care elimină riscul de a te rătăci pe drumuri necunoscute
GPS-ul funcționează chiar și acolo unde telefoanele mobile nu au semnal la internet sau la o reţea de telefonie FOTO Unsplash.com

Un GPS este indispensabil la drum lung, mai ales atunci când te găsesti pe autostrăzi și ţări necunoscute iar semnalul telefonului mobil dă semne de slăbiciune.

Prin urmare, sistemele de navigare prin satelit sunt practice pentru că, spre deosebire de variantele de pe smartphone sau tabletă, nu depind de conexiunea la internet.

Iar pentru şoferii care călătoresc mult și nu numai, GPS-ul este o soluție practică, sigură, care elimină riscul de a te rătăci sau a consuma mai mult combustibil decât ai estimat pentru că ai pierdut prea mult timp ghicind drumul corect.

Modelele de GPS care apar în "Top 10 cele mai bune sisteme de navigație auto" sunt soluții de încredere pentru orice șofer. Clasamentul publicat pe odat.ro a fost realizat notând fiecare produs cu un punctaj de la 1 la 10, pentru următoarele criterii: opțiuni, navigație și design.

Toate GPS-urile din acest top au garanție de 1 an de zile

1. Garmin Nuvi 2589LMT. Cel mai bun sistem de navigare disponibil pe piață este produs de Garmin și are un scor general de 10 pentru opțiuni, navigație, design și ușurință de utilizare. Este dotat cu sistem de recunoaștere vocală și are una dintre cele mai bogate liste de „puncte de interes”, inclusiv restaurante, benzinării, hoteluri și magazine, acestea putând fi sortate atât după categorie, cât și după locație.

2. TomTom Go 500. TomTom se numără printre cele mai populare sisteme de navigație GPS prin satelit cumulând un scor general de 9.53. TomTom este un GPS accesibil, ușor de utilizat și cu un design inteligent.

3. Magellan SmartGPS 5390. Cu o denumire inspirată, acest sistem de navigație GPS se află pe locul 3 în top, cu un scor de 8.77 și impresionează prin sistemul inteligent de conexiune cu smartphone-ul care permite citirea în timp real a review-urilor pentru restaurante, hoteluri sau cafenele, afișarea preturilor la benzina și a detaliilor legate de starea vremii. Cu toate acestea, este singurul din top 3 care nu este dotat cu comanda vocală.

4. Magellan 5465T-LMB. Pe locul 4 se află tot un GPS Magellan, de data aceasta cu un scor de 8.65. Modelul 5465T-LMB RoadMate este echipat cu un sistem de monitorizare a traficului, însă nu excelează prin comparație cu alte opțiuni disponibile în aceeași categorie de preț.

5. Garmin Nuvi 68LMT. Câștigătorii locului 1 în clasament sisteme de navigare se regăsesc și la mijlocul clasamentului cu un GPS cotat cu un scor de 8.48, cu 1.5 puncte mai puțin decât Garmin Nuvi 2589LMT, care a reușit să obțină un scor perfect. 68 LMT pierde puncte pentru faptul că nu dispune de activare vocală.

6. Garmin Nuvi 58 LMT. Garmin se află și pe locul 6 cu un alt model excelent că navigare și accesibil că preț, însă sărac în opțiuni suplimentare. Acest model a obținut un scor mediu de 8.32.

7. TomTom Go 50S. GPS-urile TomTom se deosebesc, în primul rând, prin accesibilitate și un raport excelent preț calitate. TomTom Go 50S este cotat cu un scor de 7.75, pierzând puncte pentru faptul că nu este dotat cu opțiunile premium standard precum recunoașterea vocală.

8. TomTom Go 50. Similar cu modelul de pe locul 7, Go 50 de la TomTom este un GPS basic, extrem de simplu, dar cât se poate de util. Acest model înregistrează un scor de 6.73.

9. Garmin Nuvi 57. GPS-urile Garmin au fost prezente în top de la locul 1, în mijlocul clasamentului și se regăsesc și către final de lista cu modelul Nuvi 57. Acest GPS cu un scor de 6.65 nu se vinde cu update-uri gratuite pentru harți, astfel încât pentru reînnoirea acestora odată la unul, doi ani trebuie plătit suplimentar.

10. Magellan 5220-LM. Magellan încheie topul cu un model accesibil că preț, însă fără opțiune de monitorizare a traficului. Modelul are un scor general de 6.57, cel mai slab din top 10 sisteme navigare.

Avantajele GPS-ului portabil şi modern

GPS-ul este, în continuare, cel mai util dispozitiv portabil pentru navigare, pentru simplul motiv că funcționează chiar și acolo unde telefoanele mobile nu au semnal.

Cele mai multe GPS-uri se instalează cu ajutorul unei ventuze pe parbriz sau pe bord și pot fi încărcate cu ajutorul unui adaptor de la bricheta mașinii. GPS-ul portabil are avantajul că poate fi mutat de la o mașină la alta, spre deosebire de sistemele de GPS incorporate.

Sistemele de navigare prin satelit evoluează rapid, modelele aflate pe primul loc în top sisteme GPS fiind alese pentru opțiunile premium, accesibilitate și ușurință de utilizare. Un GPS modern dispune de memorie pe card, de obicei micro SD, care poate fi folosit pentru încărcarea de harți suplimentare, în funcție de destinația aleasa.

GPS-ul este opțiunea cea mai sigură de navigare, prin comparație cu hărțile fizice și aplicațiile disponibile pe telefoanele mobile. Acesta va funcționa indiferent de zonă, atâta timp cât are hărțile actualizate și posibilitatea de a fi încărcat de la bricheta mașinii.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#GPS, #sistem de navigatie, #garmin, #tomtom, #smartphone, #drumuri, #navigare , #stiri auto
Comentarii
V
vasilica
rank 1
ce articol elaborat