Tesla va fabrica vehicule electrice in statul Karnataka din sudul Indiei

Luni, 15 Februarie 2021, ora 03:033495 citiri
Tesla va fabrica vehicule electrice in statul Karnataka din sudul Indiei
Masina Tesla FOTO Unsplash

Tesla, compania miliardarului Elon Musk, va infiinta o fabrica in statul Karnataka din sudul Indiei, unde va produce vehicule electrice, conform unui document consultat de Reuters.

"Compania americana Tesla va deschide o unitate de productie a vehiculelor electrice in Karnataka", se arata intr-o scurta declaratie a autoritatilor locale. Declaratia face parte dintr-un document mai amplu unde sunt prezentate elementele de interese privind bugetul Indiei.

Luna trecuta, producatorul american de vehicule electrice a unit Tesla Motors India si Energy Private Limited cu sediul sau din orasul Bengaluru din Karnataka, un hub pentru companiile global de tehnologie.

Centrul Tesla de cercetare si dezvoltare

Ministrul de stat B.S. Yediyurappa a anuntat intr-o postare pe Twitter, care ulterior a fost stearsa, ca Tesla isi va incepe operatiunile in India cu un centru de cercetare-dezvoltare (RD) in Bengaluru.

Sectorul auto din India, afectat deja de incetinirea cererii de anul trecut, a fost lovit si de efectele pandemiei de coronavirus (Covid-19), iar producatorii auto cauta sa obtina sprijin guvernamental pentru a stimula vanzarile.

Pentru a reduce poluarea si dependenta de titei, India promoveaza vehiculele electrice iar pentru majorarea investitiilor intentioneaza sa ofere subventii de 4,6 miliarde de dolari companiilor care-si infiinteaza unitati de producere a bateriilor pentru masini electrice.

Si directorul general al Tesla, Elon Musk, a indicat in octombrie ca producatorul american de vehicule electrice ar putea intra pe piata indiana in 2021.

"Anul viitor cu siguranta", a scris Musk pe Twitter, ca replica la o postare cu fotografia unui tricou cu mesajul: "India vrea Tesla".

"Multumesc ca ne asteptati", a spus seful Tesla.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News