Tehnologia SF care va schimba cursele auto: Masini care se conduc cu puterea gandului

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 17:21
2709 citiri
Tehnologia SF care va schimba cursele auto: Masini care se conduc cu puterea gandului
Foto: Hepta.ro

Compania auto britanica McLaren a dezvaluit un concept futuristic de masina, numit MP4-X, care ar urma sa fie controlata direct de creierul soferului si ar putea sa se transforme la loc dupa un accident.

Acesta este, potrivit companiei britanice, viitorul masinilor din Formula 1, scrie Daily Mail.

Masinile vor putea fi controlate folosind semnale pornite din creierul soferului si holograme, in locul volanului traditional.

Tehnologia necesara pentru ca astfel de masini sa devina realitate este la randul sau reala in acest moment, insa se afla inca in stadiul de dezvoltare si astfel va putea fi folosita doar intr-un viitor ceva mai indepartat, mai scrie sursa citata.

Cu prilejul unei prezentari publice, a fost folosita o encefalograma pentru a fi masurate undele cerebrale ale pilotului. Un software si un algoritm au transformat aceste semnale ale creierului in comenzi pentru o drona.

"Electricitatea care trece prin creierul pilotului actioneaza ca o intrare pentru sistemul de control al dronei, pentru a efectua o misiune cu obiective definite anterior de echipa de cercetare", a transmis firma Tekever, care lucreaza la acest proiect.

Gandindu-se la directia in care vrea ca drona sa se deplaseze, pilotul a reusit sa o faca sa zboare, sa se intoarca si sa aterizeze, iar conceptul McLaren ar putea folosi un sistem similar.

In cadrul acestui concept auto mai face parte si un sasiu structurat care ar putea reveni la forma initiala, prin transformare dupa un accident - asigurand mai multa protectie soferilor in cazurile unor coliziuni multiple.

De asemenea, MP4-X ar putea oferi feedback privind propria stare, pentru a ajuta inginerii sa inteleaga mai rapid si mai usor problemele decat in prezent.

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#McLaren condus puterea mintii, #condus masini Formula 1 puterea mintii , #noutati auto