Taxiul fara taximetrist: Un nou actor intra in cursa masinilor fara sofer

Vineri, 20 Mai 2016, ora 11:00
2754 citiri
Taxiul fara taximetrist: Un nou actor intra in cursa masinilor fara sofer
Foto: Ziare.com

Compania americana Uber, cunoscuta pentru serviciile sale de ridesharing prin care pune in legatura soferii cu oameni care au nevoie de transport in oras, vrea sa faca pasul urmator si sa trimita in teren masini fara soferi.

Uber a anunatat ca testeaza un Ford Fusion dotat cu radar, scanere cu laser si camere video pe strazile din Pittsburgh, potrivit BBC.

Din ce in ce mai multe companii IT fac parteneriate cu producatori auto pentru a dezvolta masini care se conduc singure. Prima astfel de masina este cea dezvoltata de Google si se stie ca si Tesla lucreaza la un astfel de proiect. Progrese in aceeasi directie fac si unele companii chineze.

Masina care se conduce singura a iesit in trafic: Cu ce se lauda Google (Video)

Prin serviciile oferite in prezent, Uber isi propune sa faca inutila detinerea unei masini. In marile orase americane, masinile inregistrate in baza de date a companiei ajung in mai putin de cinci minute la client pentru a il duce unde doreste. Si cam la fel stau lucrurile si la Bucuresti.

Forbes: De ce s-a integrat perfect Uber in Romania, unde are un succes nebun

Partenerii Uber - oameni diferiti care transforma placerea de a conduce intr-o sursa de venit

Pentru a isi promova serviciile, Uber a inceput sa ofere cate 100 de dolari pe luna fiecarui rezident dintr-o localitate mica din San Francisco pentru a ii cheltui pe transportul cu masinile sale.

Singurul lucru pe care il mai are de facut este sa elimine din schema soferii, pentru a isi creste si mai mult profiturile.

De altfel, si concurenta - Lyft - si-a fixat aceeasi tinta. Aceasta a anuntat un parteneriat cu Chevrolet pentru a incepe sa foloseasca autoturisme autonome.

Nu sunt singurii pasi care se fac in aceasta directie. Uber, Lyft, Google, Ford si Volvo s-au coalizat intr-o campanie de lobby in scopul de a determina autoritatile sa adapteze legislatia pentru a face posibila circulatia masinilor fara soferi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#Uber masina care se conduce singura , #masini