Sosesc autobuzele electrice!

Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 14:47
2289 citiri
Sosesc autobuzele electrice!

Cel mai mare garaj cu autobuze electrice din Europa se afla in Waterloo, Londra, gestionand 46 de autobuze de acest tip.

Desi tehnologia exista pentru ca transportul in comun din capitalele europene sa devina in totalitate electric, provocarea cea mai mare o constituie generarea energiei necesare si dezvoltarea bateriilor astfel incat sa faca fata traficului intens, in orice conditii meteorologice, pe numeroasele trasee urbane si metropolitane.

Autobuzele cu baterie electrica BYD sunt moderne, fiind proiectate de la zero pentru a maximiza confortul soferului si al pasagerilor.

Autobuzele electrice reprezinta viitorul transportului urban, insa cheia o reprezinta bateriile usoare care sa reziste mult timp in conditii de trafic imprevizibil, inclusiv in conditii meteo care pun in dificultate transportul in orase.

Obiectivul este ca acestea sa fie incarcate o singura data pe zi, seara la depou.

Incet dar sigur, pe strazile din orasele din Romania vor rula tot mai multe autobuze electrice, iar oferta de autobuze de vanzare este foarte buna.

Deja o situatie noua a fost semnalata: pietonii cu casti in urechi nu aud aceste vehicule ce sunt foarte silentioase, ceea ce necesita atentie sporita din partea lor.

Un sofer pe un astfel de autobuz a spus ca se simte ca si cum ar conduce propria sa masina de lux: autobuzele electrice merg mult mai lin si opresc mult mai usor la semafor; nu sunt emisii de noxe deci se poate sta cu geamul deschis in trafic.

In Bucuresti, consilierii generali au aprobat in vara acestui an decizia prin care se vor cumpara 100 de autobuze electrice, care vor circula pe 14 trasee din capitala.

Pana in anul 2035 in majoritatea retelelor de transport ale oraselor din Europa ar trebui sa circule autobuze electrice, conform politicii europene de transport.

Desi primariile din marile orase din lume sustin propunerea ca, pana in anul 2030, 84% dintre autobuzele municipale sa fie electrice, in 2017 99% dintre cele 385.000 de autobuze electrice ce circulau pe strazile lumii erau localizate in China.

Tot din China vine si bateria electrica BYD instalata pe modernele autobuze electrice BYD, beneficiind de 20 de ani experienta in domeniu.

Cea mai mare bariera in adoptarea autobuzelor electrice ramane costul, nu tehnologia. Insa si din acest punct de vedere ele se apropie de punctul de a fi competitive cu rivalele lor, autobuzele pe diesel.

Costurile bateriilor si ale statiilor de incarcare (de la capat de linie sau la depou) vor scadea in pana in 2030, ajungand sa reprezinta 8% din costul total al autobuzelor electrice - fata 26% cat ajungeau in 2016.

Vestile sunt cat se poate de bune pentru calatorii pe liniile urbane: autobuzele BYD de 12 metri sunt adaptate persoanelor cu dizabilitati si ofera confort maxim pentru pasageri si soferi.

Cauta logo-ul BYD pe autobuzele din orasul tau si vei sti ca beneficiezi de transport urban modern ce respecta mediul in care circula.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#autobuze electrice , #masini electrice