Skoda: Pregatim un rival pentru Logan

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 13:103025 citiri
Skoda: Pregatim un rival pentru Logan

Reinhard Jung, presedintele marcii Skoda, a anuntat ca doreste sa construiasca un rival direct pentru Dacia Logan.

Noul sedan low-cost va costa intre 10.000 si 12.000 de euro si va fi lansat in urmatorii doi sau trei ani. In forma actuala, planul celor de la Skoda va rivaliza doar versiunile de top ale modelului Dacia Logan, care poate fi achizitionat si la 6.400 de euro in Romania, respectiv 7.300 de euro in Germania.

Detaliile oficiale se opresc aici, dar presa germana anunta ca noul model low-cost de la Skoda va fi plasat intre Fabia si Octavia si va utiliza componente de la ambele modele.

Utilizarea componentelor atat de la Fabia, cat si de la Octavia va reduce semnificativ costurile de productie si de dezvoltare, singurele laturi care trebuie desavarsite ramanand calitatea de constructie, fiabilitatea, ergonomia si design-ul. Astfel, rivalul lui Logan nu va fi un model existent care va fi mentinut in productie dar la un pret mai redus, ci un model nou dar cu componente deja existente in gama Skoda.

Presedintele Skoda se asteapta ca vanzarile marcii pe care o conduce sa scada la un nivel situat intre 40.000 si 50.000 unitati pe an in Germania, cea mai mare piata de desfacere a producatorului ceh de automobile.

In principal, scaderea vanzarilor Skoda in Germania este atribuita finalului programului de innoire al parcului auto, care le-a oferit multor clienti ocazia de a isi schimba masina mai devreme decat ar fi avut posibilitatea in mod normal.

Piete importante pentru Skoda cum ar fi Romania si Ucraina vor fi si ele afectate de catre criza economica in 2010, asa ca producatorul ceh se va baza pe tarile din Europa de Vest pentru a echilibra balanta vanzarilor din urmatorul an. Reinhardt Jung doreste sa intareasca gama Skoda cu ajutorul modelelor low-cost, care vor atrage cumparatorii de masini noi care nu poseda lichiditati suficiente dar isi doresc un nou automobil.

Cititi mai multe pe Automarket.ro