Scandalul emisiilor a stirbit popularitatea Volkswagen in Romania?

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 13:00
2782 citiri
Scandalul emisiilor a stirbit popularitatea Volkswagen in Romania?
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen a ramas in topul preferintelor romanilor, in ianuarie, in ciuda scandalului privind emisiile poluante.

In prima luna a anului, pe primul loc la capitolul vanzari a ramas Dacia, cu 1.887 de unitati noi inmatriculate (+29,16% fata de ianuarie 2015).

Scandalul Volkswagen: Compensatii generoase pentru clientii din SUA

Marca romaneasca este urmata de Volkswagen (523 unitati, +20,51%), Skoda (450 unitati,-1,32%) si Renault (399 unitati, +90,91%).

Per total, inmatricularile de vehicule noi au inregistrat, in ianuarie 2016, comparativ cu aceeasi perioada din 2015, o crestere de 17,39%, pana la 8.303 unitati, din care 5.800 erau autoturisme, arata datele publicate, vineri, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Statistica arata, totodata, ca pe lista masinilor cu cea mai redusa frecventa a inmatricularilor s-au aflat, in ianuarie: Lexus (6 unitati), Jaguar si smart (cate 4 unitati), Subaru (cate 3 unitati), Alfa Romeo, Cadillac, Citroen-DS, Lada, Maserati, Mercedes-AMG si Rocar (cate o unitate).

VW se bucura in continuare de popularitate in randul romanilor, in ciuda faptului ca grupul auto german face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 500.000 in SUA) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#volkswagen vanzari romania, #Volkswagen masini Romania, #scandal Volkswagen Romania, #vanzari masini 2016 , #piata auto Romania