Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Auto > masini
A   A   A

O romanca a fost data in judecata de gigantul Renault, dupa ce a fost despagubita de companie pentru ca a cumparat o masina cu probleme la motor

O romanca a fost data in judecata de gigantul Renault, dupa ce a fost despagubita de companie pentru ca a cumparat o masina cu probleme la motor
FOTO Facebook/Renault
O femeie din Galati, despagubita anul trecut de grupul Renault-Nissan pentru ca masina pe care a cumparat-o avea probleme la motor, a fost data in judecata de Renault, procesul fiind inregistrat pe rolul Judecatoriei Galati, arata libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, Mariana Ganea, despagubita dupa ce a cumparat un Nissan Juke cu motor de 1,2 litri, a fost chemata in judecata de Renault Comercial Roumanie. Sursa citata arata ca obiectul procesului nu a fost facut public, dar se banuieste ca e vorba de un proces pentru clauza de confidentialitate impusa de Renault in momentul despagubirii.

Grupul auto are de cativa ani probleme in toata Europa cu masinile dotate cu acest motor, iar situatia a fost descrisa atat in presa din Romania, cat si in Franta, Belgia sau Marea Britanie.
Motoarele nu ar fi fiabile

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In esenta, aceste autoturisme au probleme cu consumul de ulei, iar motoarele nu sunt fiabile si ajung des in service. Renault trateaza fiecare caz in parte si nu a demarat o campanie de despagubire a consumatorilor afectati de problema.

Familia Ganea cumparase in urma cu trei ani un automobil Nissan Juke cu motor de 1,2 litri. Numai ca aceasta nu functiona in parametri, iar benzina ajungea in baia de ulei. In trei ani, Renault i-a schimbat o data motorul, dar situatia nu a fost remediata nici cu motor nou. In final, Ganea s-a adresat Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), care a spus ca reclamatia sa este intemeiata. Dupa decizia ANPC, grupul Renault-Nissan a rascumparat masina in luna iulie 2019. Ganea a primit atunci suma de 14.400 de euro pe autoturism, respectiv 89% din valoarea sa noua.
Procesul

Problemele nu s-au sfarsit insa pentru Gabriel Ganea, pentru ca grupul il cheama acum in judecata. Nimeni nu vrea sa spuna care este obiectul acestui proces. Toate indiciile conduc insa la ideea ca este vorba despre clauza de confidentialitate impusa de Renault in momentul despagubirii, pentru a nu da idei si altor clienti care au masini cu probleme.

"Grupul Renault precum si Nissan, prin reprezentantul lor oficial in Romania, respectiv Renault Commercial Roumanie, nu au realizat oferte financiare de despagubire niciunui client posesor de vehicul echipat cu motoare de 1,2 litri TCe.

Nu exista dosare pe rolul instantelor judecatoresti in curs referitoare la aceasta problematica. Procedura pare sa fie legata de o problema pe acelasi motor, dar cauza de origine are legatura cu montarea unui dispozitiv GPL neautorizat", arata Directia Comunicare Groupe Renault Romania, potrivit libertatea.ro.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 08:11

 Articol citit de 56533 ori

Citeste si: