Revolutie pe piata auto: Sistemul care te ajuta sa ocolesti gropile

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 23:144751 citiri
Revolutie pe piata auto: Sistemul care te ajuta sa ocolesti gropile
Foto: AutoExpress

Producatorul britanic Jaguar Land Rover (JLR) pregateste o mica revolutie pe piata auto, testand in aceasta perioada un sistem foarte asteptat de soferi, mai ales de catre cei din Romania.

Este vorba despre un sistem care ii va ajuta pe soferi sa ocoleasca gropile din carosabil.

Englezii au deja acest sistem in faza de dezvoltare, iar daca primele teste vor fi incurajatoare am putea asista la o evolutie uimitoare a asistentei la conducere oferita soferilor.

Conform celor de la Auto Express, sistemul va fi montat pe un Range Rover Evoque pentru primele teste in conditii de trafic.

Noua optiune a JLR va actiona in etape. In prima faza, va identifica gropile din asfalt si va atentiona soferul. Daca acesta nu va actiona pentru a o ocoli, acelasi sistem va adapta suspensia masinii pentru ca impactul sa provoace daune minime. In cele din urma, el va transmite coordonatele gropii pe un server ce poate fi accesat si de autoritati.

Compania britanica vede in noul sistem o dezvoltare a suspensiei adaptive MagneRide, care este oferita ca optiune in prezent pe Land Rover Evoque si Discovery Sport.