Record negativ: Doar 4 masini noi cumparate intr-un judet intreg

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 21:083319 citiri
Record negativ: Doar 4 masini noi cumparate intr-un judet intreg

Desi cresterea economica din 2013 ne da sperante, aceasta nu se resimte inca in nivelul de trai. Cel putin aceasta poate parea concluzia cand studiem statisticile referitoare la inmatricularea de masini noi din prima luna a anului.

Astfel, in ianuarie 2014, conform portalului de informare al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, exista judete din tara noastra unde s-au inmatriculat sub 10 masini noi, veste deloc imbucuratoare pentru piata auto.

Pe locul intai, de la coada clasamentului insa, se situeaza judetul Salaj, unde in ianuarie au fost cumparate doar 4 masini noi: doua Dacii, un Volkswagen si un Seat.

Tot extrem de putine masini noi s-au inmatriculat si in judetele Giurgiu (8), Vaslui (9) si Botosani (9). Si aici tot Daciile sunt cele mai cautate, urmate de Toyota si Renault.

In schimb, se inmatriculeaza mult mai multe masini second-hand. In acelasi Salaj s-au inregistrat 271 masini second-hand in ianuarie.

Asa cum era de asteptat, Bucurestiul este pe prima pozitie la cumpararea de masini noi, cu 3.227 de autovehicule noi inmatriculate intr-o singura luna.

I.D.