Rabla porneste la drum: Cati bani sunt alocati in 2015 pentru program

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 13:423151 citiri
Rabla porneste la drum: Cati bani sunt alocati in 2015 pentru program

Persoanele fizice care vor sa achizitioneze o masina noua pot aplica, incepand de luni, in cadrul Programului Rabla, bugetul alocat in acest sens de autoritati fiind de 162,5 milioane de lei.

"Fiecare persoana fizica din Romania care are rezidenta pe teritoriul tarii poate depune dosar la dealerii auto pentru achizitionarea unei masini noi incepand de azi (luni - n.red.) de la ora 14.00. Imi doresc foarte mult ca si persoanele juridice sa aplice pentru acest program, deoarece foarte multe dintre masinile care circula in Romania apartin societatilor comerciale", a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la sediul ministerului.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), in cadrul Programului Rabla, cu o valoare totala de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice.

Rabla demareaza si in 2015: Cati bani sunt alocati

In urma sesiunii de depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor pentru Programul Rabla 2015 au fost validati peste 100 de dealeri auto.

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) se va acorda un ecobonus in valoare de 1.500 lei. Pentru cumpararea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un ecobonus in valoare de 2.500 lei.

Programul Rabla continua in 2015 - orasele cu cele mai multe masini casate in 2014

In continuare, se mentine posibilitatea cumularii a maximum doua eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost mentinuta la 6.500 lei.

Ghidul de finantare pentru Programul Rabla 2015 a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei din 30 martie 2015.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News