Rabla pentru tractoare: Borbely anunta acceptarea a trei vouchere din 2012

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 18:18
3362 citiri
Rabla pentru tractoare: Borbely anunta acceptarea a trei vouchere din 2012
Foto: Wired

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat, vineri, la Targu Mures, ca se intentioneaza ca, de anul viitor, cei care doresc sa achizitioneze tractoare prin Programul Rabla sa poata folosi cate trei vouchere, dupa modelul aceluiasi program pentru masini.

"Programul Rabla pentru tractoare, care ii intereseaza foarte mult pe agricultori, a pornit in 12 septembrie. Deocamdata trebuie sa il intrerupem la sfarsitul lunii noiembrie pentru ca e vorba de bugetul pe anul acesta, dar din 15 ianuarie repornim programul. (...)

Noi dorim anul viitor - trebuie sa discut cu colegii - sa introducem acea posibilitate cum e la Rabla pentru masini, si o spun in premiera, ca sa cupleze trei vouchere. Daca preda trei tractoare vechi sau cineva care preda un tractor vechi, dar nu are bani sa cumpere unul nou, poate sa le vanda la cineva care foloseste doua - trei vouchere si atunci nu mai e 17.000 (de lei - n.r.), ci de trei ori 17.000 lei si atunci e aproape pretul unui tractor mic - 65.000 lei", a explicat Laszlo Borbely.

Ministrul a aratat ca prin Programul Rabla pentru tractoare cei care detin un tractor sau alte mijloace auto-propulsante, cum ar fi combinele, pot sa le predea si primesc in schimb un tichet valoric de 17.000 de lei.

Unda verde la programul "Rabla" pentru tractoare

Laszlo Borbely a precizat ca acest program este popular, intrucat a fost pornit de anul trecut. "Insa am asteptat un raspuns de la UE daca este ajutor de stat sau nu si acum am primit raspunsul si am repornit programul", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, pana acum au fost depuse sapte documentatii pentru predarea de tractoare, dar nu a fost eliberat niciun voucher, intrucat se fac verificari. "Dar singur ca, anul viitor, vor fi mult mai multe. Pentru anul viitor cuplam voucherele", a sustinut Laszlo Borbely.

El a prezentat, vineri, Programul Rabla pentru tractoare intr-o reuniune a Asociatiei Agricultorilor Maghiari din judetul Mures.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Rabla tractor trei vouchere, #Borbely Rabla tractoare , #programul rabla