Rabla demareaza si in 2015: Cati bani sunt alocati

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 15:10
2431 citiri
Rabla demareaza si in 2015: Cati bani sunt alocati

Programul "Rabla", prin intermediul caruia proprietarii de automobile uzate pot obtine, in schimbul predarii acestora, o prima de casare pe care o pot folosi la achizitionarea de masini noi, continua si in 2015.

Guvernul a aprobat un Memorandum care prevede "incadrarea masurii ajutorului de minimis pentru 'Programul de stimulare a innoirii parcului auto national' (programul Rabla - n.red.) pentru anul 2015, sub forma de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu, in politicile economico-bugetare si financiare ale statului roman.

Valoarea estimata a ajutorului de minimis care va fi acordata in 2015 operatorilor economici in baza acestui program va fi de 37,5 milioane de lei, din totalul sumei de 200 de milioane de lei ce se preconizeaza ca va fi alocata intregului program prin bugetul anual al Fondului pentru Mediu", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Programul Rabla continua in 2015 - orasele cu cele mai multe masini casate in 2014

Finantarea, care va fi acordata inclusiv operatorilor economici in baza schemei de ajutor de minimis, trebuie sa respecte conditiile prevazute in Regulamentul CE nr. 1407/2013 privind ajutoarele de minimis. Schema va fi aprobata prin act administrativ al presedintelui Administratiei Fondului pentru Mediu.

Fondul pentru mediu se utilizeaza pentru finantarea "Programului de stimulare a innoirii parcului auto national" (asa numita "prima de casare"). Proprietarul beneficiaza de "prima de casare" la achizitionarea unui autovehiculul nou in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat care are o vechime de cel putin 8 ani, primind cate un eco-bonus, dar nu mai mult de doua eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare dintre urmatoarele caracteristici:

- la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou;

- la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid;

- la achizitionarea unui autovehicul nou incadrat in norma de poluare Euro 6, in conditiile in care inmatricularea, vanzarea si introducerea in circulatie a autovehiculului au loc pana la 31.08.2015.

Programul Rabla continua in 2015 - orasele cu cele mai multe masini casate in 2014

Prin programul Rabla, in anul 2013 au fost casate 19.845 de autovehicule uzate, cu o medie de varsta de circa 22 de ani vechime, iar in 2014 au fost casate aproximativ 20.500 de autovehicule uzate cu o medie de varsta de peste 19 ani.

In cei zece ani de cand Administratia Fondului pentru Mediu deruleaza acest program, au fost casate peste 500.000 de autovehicule uzate, contribuind astfel la indeplinirea obiectivelor Romaniei de protectie a mediului.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#program Rabla 2015, #bani Rabla 2015, #bani program Rabla 2015 , #programul rabla