Rabla 2013 incepe la mijlocul saptamanii viitoare

Joi, 30 Mai 2013, ora 18:182768 citiri
Rabla 2013 incepe la mijlocul saptamanii viitoare
Foto: rNews.ro

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat, joi, ca distributia tichetelor valorice pentru Programul Rabla 2013 va demara la sfarsitul saptamanii viitoare.

"Procedura de innoire a parcului auto continua. S-a finalizat depunerea dosarelor si Administratia Fondului pentru Mediu le evalueaza. In acelasi timp, la nivel national, inspectorii Garzii de Mediu verifica daca acei colectori si dealeri indeplinesc criteriile legale, in asa fel incat, dupa etapa de evaluare, sa se publice lista cu toti cei care au indeplinit toate conditiile si sa inceapa distribuirea tichetelor. Estimam ca, in cursul saptamanii viitoare, dupa ziua de miercuri, adica joi sau vineri, va incepe distribuirea tichetelor valorice", a declarat ministrul Rovana Plumb.

Peste 390 de dosare au fost depuse in cadrul Programului Rabla 2013. Dintre acestea, 105 au fost depuse de catre dealerii de autoturisme, fata de 288 depuse de catre colectorii auto, conform Administratiei Fondului pentru Mediu. In acest an vor fi emise 20.000 de tichete in cadrul Programului.

Incepand cu 2013, se poate utiliza un singur tichet valoric pentru achizitia unui nou autoturism, vaoarea acestuia fiind in crestere cu 2.700 de lei fata de anul precedent, insumand un total de 6.500 de lei.

Termenul pana la care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News