Rabla 2013: Bonus de 500 lei daca luati masini euro 6 sau cu emisii scazute

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 23:483470 citiri
Rabla 2013: Bonus de 500 lei daca luati masini euro 6 sau cu emisii scazute

Un eco-bonus de 500 de lei va fi acordat prin Programul Rabla la achizitionarea unui autovehicul nou euro 6, a unuia care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km sau a unuia cu sistem de propulsie hibrid.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, si presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap, au sustinut, luni seara, o conferinta de presa in care au prezentat modul in care se va derula Programul Rabla in 2013, potrivit proiectului pus in dezbatere publica de Ministerul Mediului.

Astfel, a fost anuntat faptul ca anul acesta, pe langa prima de casare de 6.500 de lei, va fi acordat si un eco-bonus de 500 de lei la achizitionarea unuia dintre urmatoarele tipuri de autovehicule noi: cu norma de poluare euro 6, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km sau care are un sistem de propulsie hibrid.

Chiar daca autovehiculul indeplineste toate cele trei conditii, eco-bonusul va fi de maximum 1.000 de lei, se precizeaza in proiect.

De acest bonus pot beneficia doar cei care isi cumpara o masina noua prin Programul Rabla.

Tot din acest an, se va acorda un eco-tichet de 2.500 de euro, la cumpararea unui automobil electric, de care poate beneficia orice persoana, chiar daca nu s-a inscris in Programul Rabla si nu si-a dus la casat autoturismul vechi.

In Programul Rabla se pot inscrie persoanele fizice si juridice care detin autoturisme si autoutilitare mai vechi de 10 ani si institutiile publice care au aceleasi categorii de vehicule mai vechi de cinci ani.

Tichetele valorice obtinute la casarea unei masini vechi, pentru achizitionarea cu reducere a uneia noi, prin Programul "Rabla", vor fi distribuite de pe 15 mai si vor putea fi decontate pana la 20 noiembrie, repartitia voucherelor facandu-se dupa numarul de autovehicule vechi din fiecare judet.

C.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News