Rabla 2013: Ancheta privind distribuirea tichetelor

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 16:19
3728 citiri
Rabla 2013: Ancheta privind distribuirea tichetelor

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a declansat o ancheta interna ce are ca scop verificarea modului de organizare si distribuire a tichetelor valorice aferente Programului 'Rabla 2013', potrivit unui comunicat al institutiei.

"Ca urmare a sesizarilor primite din partea unor colectori validati in 'Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national', presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearap, a dispus declansarea unei anchete interne pentru verificarea modului de organizare si distribuire a tichetelor.

In functie de rezultatele anchetei interne, vor fi dispuse sanctiunile si masurile necesare, in conformitate cu atributiile si prevederile legale in vigoare", se arata in informarea AFM.

Institutia mentioneaza faptul ca, dupa finalizarea distribuirii tichetelor si centralizarea datelor, a publicat, e site-ul propriu, modul de distribuire pe fiecare colector pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la lipsa de transparenta in aceasta etapa.

"Rabla" 2013

La sfarsitul saptamanii trecute, AFM anunta finalizarea distribuirii tuturor tichetelor valorice alocate persoanelor fizice, in perioada 19-21 iunie, pe baza cererilor depuse de catre colectori si de deconturile facute de acestia.

Fondul pentru Mediu a anuntat ca, in sesiunea din 2013 a Programului "Rabla", va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

In plus, sesiunea de depunere si validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv institutiile publice din 'Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national' este, in prezent, deschisa, iar termenul-limita de depunere a actelor necesare este 31 august 2013.

Pentru acest an se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei, cat valora in 2012.

Termenul in care proprietarul unui autovehicul trebuie sa obtina certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maximum 10 zile. In termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric il pot depune la producatorul/dealerul auto acceptat in program, fara a depasi termenul de 20 noiembrie 2013.

Datele oficiale releva ca, prin Programul "Rabla", derulat anual din 2005 si pana in prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi.

Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Vești bune pentru șoferii cărora le place să circule pe drumuri de munte: Transapuseana capătă contur. A fost inaugurat un lot de 43 km FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#control tichete Rabla, #tichete Rabla 2013 , #programul rabla