Rabla 2013: 45 de zile pentru a cumpara masina noua

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 22:494043 citiri
Rabla 2013: 45 de zile pentru a cumpara masina noua

Programul Rabla 2013 prevede un termen de 45 de zile de la eliberarea tichetului primit la casarea masinii vechi pentru a-l depune la un dealer in scopul achizitionarii unei masini noi.

De asemenea, pentru evitarea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul sa fie de maxim 10 zile in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul valoric pe baza caruia sa-si achizitioneze cu reducere un autovehicul nou, se arata in proiectului lansat in dezbatere publica, publicat pe site-ul Ministerului Mediului.

Alte noutati prevazute de proiect vizeaza repartizarea tichetelor valorice, care nu va fi egala in fiecare judet, ci va tine cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene.

Se vor acorda si facilitati suplimentare pentru persoanele care doresc sa achizitioneze prin programul Rabla autovehicule cat mai prietenoase cu mediul.

In Programul Rabla se pot inscrie persoanele fizice si juridice care detin autoturisme si autoutilitare mai vechi de 10 ani si institutiile publice care au aceleasi categorii de vehicule mai vechi de cinci ani.

Tichetele valorice obtinute la casarea unei masini vechi, pentru achizitionarea cu reducere a uneia noi, prin Programul "Rabla", vor fi distribuite de pe 15 mai si vor putea fi decontate pana la 20 noiembrie, repartitia voucherelor facandu-se dupa numarul de autovehicule vechi din fiecare judet.

Din acest an, pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

C.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News