Programul Rabla 2014 a inceput: Care sunt ofertele

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 07:30
23389 citiri
Programul Rabla 2014 a inceput: Care sunt ofertele

Programul Rabla 2014 incepe marti, astfel ca au inceput sa "curga" ofertele pentru achizitia de masini noi.

Ziare.com a alcatuit o lista ce cuprinde cateva promotii ale companiilor din domeniu prezente in tara noastra, in cadrul programului de reinnoire a parcului auto.

Incepe Rabla 2014: Cate tichete sunt disponibile

Astfel, Dacia vinde noul Logan la pretul de 5.200 de euro cu TVA inclus. Din echipamentul standard fac parte ABS si ESP, directie asistata, 4 airbag-uri si faruri de zi. Producatorul auto autohton are in oferta si Noul Sandero. Masina costa 5.340 de euro, prin programul Rabla.

Similar, Noul Dacia Duster, versiunea Acces 1,6, se vinde cu 9.150 euro, in timp ce Noul Logan MCV costa 6.140 de euro.

Preturile sunt obtinute prin reducerea contravalorii primei de casare calculate la cursul de 1 euro = 4,4816 lei si a reducerii de 500, 400 sau 300 de euro oferite de Dacia, in functie de model. In plus, cei care cumpara masini pana la 30 aprilie vor primi si 5 ani de garantie.

Renault vinde prin programul de reinnoire a parcului auto un Clio cu 8.100 de euro. E vorba de modelul Pro, cu motor 16V de 1,2 litri, ce dezvolta 75 CP. Dotarea standard cuprinde ESP, 4 airbag-uri, aer conditionat, radio MP3 Bluetooth, faruri de zi LED, cruise control, card de acces si demaraj, computer de bord, oglinzi incalzite si reglabile electric.

In promotia constructorului francez se afla si modelul Twingo Night&Day, cu dotari similare cu Clio. Pretul, insa, este de 7.550 de euro.

Oferta e valabila pana la 30 aprilie. Pretul este obtinut prin scaderea din pretul tarif a primei de casare calculate la cursul de 1 euro = 4,4816 lei si prin aplicarea reducerii de 650 euro, respectiv 1.000 euro, (cu TVA) din pretul de lista, acordata de Renault.

Si Volkswagen incearca sa atraga clienti noi prin programul Rabla. Producatorul sustine ca preturile incep de la 5.616 euro fara TVA (6.964 de euro cu TVA). Cu acesti bani iti poti lua modelul Up! cu motor de 1.0 MPI/ 60 CP.

Skoda a pregatit oferte la mai multe modele prin programul Rabla. Astfel, Rapid costa 8.600 de euro, Citigo - 5.890 de euro, Yeti - 15.500 de euro, Fabia - 6.990 de euro. Preturile includ TVA, insa nu se dau alte detalii despre achizitie.

Suzuki a pregatit oferte speciale la Splash, Swift si S-Cross, modele care pot fi achizitionate prin Remat cu 6.539 de euro, 7.190 de euro, respectiv 12.727 de euro. Aceste preturi sunt obtinute prin scaderea din tariful primei de casare si a eco-bonusului (in cazul autovehiculelor cu motor incadrat in norma de poluare Euro 6), calculate la cursul de 1 euro = 4,45 lei.

Seat vinde modelele Ibiza Reference 1.2 l 60 CP cu 8.567 de euro, Leon Reference 1.2 TSI 85 CP - 11.800 de euro si Toledo Reference 1.2 l TSI 85 CP - 9.944 de euro (TVA inclus).

In schimb, Fiat si Hyundai nu au dat detalii pe site-urile lor in legatura cu preturile practicate prin programul Rabla 2014.

Ce presupune programul Rabla 2014

Administratia Fondului pentru Mediu va aloca un numar de 20.000 de tichete pentru Rabla 2014, bugetul total fiind de 140 milioane lei. Dintre acestea, 17.000 sunt pentru persoane fizice. Pentru prima data, ele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, ci electronic, prin sistemul informatic al AFM, care va respecta principiul "primul venit, primul servit".

Mai exact, doritorul va merge la comerciant, iar acesta va scoate tichetul electronic din baza nationala.

De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achizitionarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6.500 lei, a anuntat, luni, ministrul Mediului Atilla Korodi.

Pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul,

se va oferi posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in

valoare de 500 lei pentru:

* achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;

* achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de

emisii de CO2 mai mica de 100g/km;

* achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

Mai mult, masina care urmeaza sa fie casata trebuie sa aiba o vechime de cel putin 8 ani.

Procedura prevede ca persoana fizica interesata sa cumpere o masina noua prin Rabla sa mearga la dealerul auto pentru a se inscrie in sistemul national. In termen de cinci zile lucratoare, AFM urmeaza sa valideze datele inscrise de solicitant, iar in decurs de 30 de zile acesta trebuie sa-si radieze masina veche din circulatie si sa semneze un contract de vanzare-cumparare cu dealerul de la care achizitioneaza un autovehicul nou.

Daca aceste conditii nu se intrunesc, tichetul valoric se intoarce in baza nationala, iar persoana fizica/juridica pierde dreptul de a mai cumpara o masina noua pe baza acelui document.

Pe de alta parte, posesorul unei masini vechi eligibile pentru program poate transmite voucherul unei alte persoane, dar din prima zi cand se prezinta la dealerul auto si pe baza unei declaratii semnate pe propria raspundere.

La sfarsitul lunii martie, AFM a publicat lista producatorilor/dealerilor validati si respinsi in program. Astfel, din cele 107 dosare depuse, dupa contestatii, au fost validate 94.

In ultimii ani, cele mai multe masini cumparate prin acest program au fost cele de productie autohtona, respectiv Dacia fabricata la Pitesti sau Fordul de la Craiova.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#oferte program rabla 2014, #program rabla 2014 masini, #rabla 2014 oferte , #programul rabla