Producatorul auto chinez BYD intra pe piata americana

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 21:242157 citiri
Producatorul auto chinez BYD intra pe piata americana

Producatorul auto chinez BYD a anuntat ca automobilele chineze vor ajunge in showroom-urile americane, pana in anul 2015.

Planurile companiei chineze, printre ai carei actionari se numara si miliardarul american Warren Buffett, prin compania Berkshire Hathaway, sunt de a introduce patru modele pe piata americana, pana la sfarsitul anului 2015.

Informatiile au fost confirmate de Stella Li, vicepresedintele pentru operatiunile din SUA ale companiei, potrivit Business Week. Li a precizat ca BYD nu a fost pregatita pentru o intrare pe piata americana, in anul 2010, insa de data aceasta lucrurile stau mai bine.

Ambitiile producatorului auto chinez sunt de a "zgudui" piata auto americana, asa cum au facut-o companiile japoneze si sud-coreene, in ultimele decenii.

BYD se afla deja pe piata din Statele Unite, vanzand autobuze electrice catre operatorii de flote, nu insa si consumatorilor regulati. Compania se pregateste de inceperea productiei de autobuze electrice in luna martie, la o fabrica din California.

De asemenea, compania vizeaza deschiderea unei fabrici in Sao Paolo, in timpul Cupei Mondiale de fotbal, din vara, pentru a produce autobuze electrice K9.

BYD produce si taxiuri folosite in Columbia si in Marea Britanie, iar autobuzele sale sunt folosite si in California, Canada si Spania.