Probleme in programul Rabla: Cozi la portile Rematului in mai multe judete

Miercuri, 15 August 2012, ora 09:58
2757 citiri
Probleme in programul Rabla: Cozi la portile Rematului in mai multe judete
Foto: Cronica de Iasi (Arhiva)

Relansatul program Rabla a creat deja probleme pentru sute de posesori de masini vechi, care au format cozi uriase la portile Rematului, in unele judete. Dupa asteptari interminabile, au plecat acasa fara niciun tichet.

Soferii din Prahova, Brasov si Arges sunt printre cei care au pierdut chiar si zile in sir la cozile de la Remat, fara vreun folos, in incercarea de a obtine tichete in programul Rabla, transmite TVR.

Explicatia: Tichetele s-au consumat deja sau lipsesc cu desavarsire.

Conducerea Remat Brasov de exemplu, precizeaza sursa citata, nu s-a ocupat deloc de organizarea celor care-si asteapta randul pentru programul Rabla. Asa ca soferii s-au organizat singuri: si-au lipit numere de ordine pe geamurile masinilor in care dorm chiar si de patru zile.

In judetul Brasov sunt trei firme care pot prelua masini si distribui tichete prin programul Rabla. Fiecare are dreptul la cate 90 de vouchere. Organizarea este insa una tipic romaneasca: O societate nu a primit inca voucherele, a doua are deja sute de masini vechi de care trebuie sa scape, iar la a treia tichetele s-au terminat in cateva ore.

Si in judetele Arges sau Prahova sunt soferi care stau de o saptamana la coada, insa tichetele s-au epuizat deja.

Programul Rabla a inceput din nou, martea trecuta.

Romanii care au masini mai vechi de zece ani pe care doresc sa le duca la casat in schimbul voucherelor valorice pot merge la Remat pentru a le valorifica. Pentru aceasta etapa au fost alocate 15.000 de vouchere, a anuntat ministrului Mediului, Rovana Plumb.

In plus, dupa rectificarea bugetara urmeaza sa inceapa cea de-a doua etapa, pentru care sunt prevazute alte 15.000 de tichete.

In ultimii doi ani, prin programul Rabla au fost casate aproape 306.000 de masini uzate si au fost cumparate 101.766 de masini noi, din care peste 40.000 au fost din productia romaneasca, potrivit datelor Ministerului Mediului.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#probleme program Rabla, #cozi program Rabla , #programul rabla
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Bun articol!