Pregătește-ți mașina pentru vacanța de iarnă. De ce trebuie să cumperi un set nou de anvelope iarnă

Advertorial
Luni, 06 Decembrie 2021, ora 17:49
11714 citiri
Pregătește-ți mașina pentru vacanța de iarnă. De ce trebuie să cumperi un set nou de anvelope iarnă
anvelope iarna FOTO: pexels.com

Iarna și-a intrat deja în drepturi în cea mai mare parte a tarii. Chiar dacă încă nu a nins peste tot și se poate circula în condiții normale, este doar o noțiune de timp până când poleiul, ghețușul și zăpada îți vor face apariția peste tot.

Iar cum vacanța de iarnă este tot mai aproape, este important să-ți asiguri mașina cu anvelope de iarnă care să te protejeze în condițiile de trafic din timpul iernii.

Anvelopele de iarnă sunt confecționate dintr-un amestec de cauciucuri care fac ca anvelopele să fie mai moi decât cele de vară, iar compoziția și structura benzii de rulare sunt specifice, astfel încât să aibă o mai bună aderență în condiții de polei, ghețuș sau zăpadă.

Pe lângă faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii prin lege și lipsa acestora îți poate aduce amenzi usturătoare, este important de menționat și faptul că anvelopele de iarnă îți asigură protecție în trafic. Pericolele la care te supui pe tine și pe cei dragi, dar și pe ceilalți participanți la trafic, este uriaș pe timp de iarnă, dacă mașina nu este echipată corespunzător. Temperaturile scăzute, poleiul, ghețușul și zăpada cresc exponențial riscul de derapaj și accidente, chiar și în cazul celor mai precauți șoferi. Prin urmare, în lipsa unor anvelope de iarnă, îți poți pune atât propria viața în pericol, dar și pe cele ale persoanelor din trafic.

Când ai nevoie de un set nou de anvelope de iarnă

Există mai multe situații în care șoferii trebuie să achiziționeze un set nou de anvelope de iarnă:

1. În momentul în care nu au deja unu. Dacă mașina este nouă și a venit dotată cu anvelope de vară este important să achiziționezi un set de anvelope de iarnă pentru a circula în siguranță.

2. Mai poți avea nevoie de un set nou de anvelope de iarnă dacă anvelopele actuale sunt uzate și nu îți mai oferă protecție în trafic. Durata de viață a anvelopelor diferă în funcție de cât de mult utilizezi mașina. Dacă sunt utilizate intens, anvelopele pot rezista între 3-4 ani, iar dacă mașina este utilizată mai rar, anvelopele pot rezista până la 7 ani.

3. Dacă vrei să treci de la anvelopele all-season la anvelope de vară și de iarnă.

Prin urmare, dacă te afli într-una dintre situațiile expuse, trebuie să-și orientezi atenția către achiziționarea unui set de cauciucuri iarnă pentru mașina ta.

Cum alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta

Alegerea anvelopelor de iarnă nu este deloc dificilă. Tot ce trebuie să știi este seria anvelopelor este trecută atât pe anvelopele actuale cât și în cartea mașinii. Uită-te cu atenție și vei observa o serie de tipu 205 55 R16, unde 205 reprezintă lățimea exprimată în milimetri, 55 reprezintă înălțimea (exprimată în procent din lățime), iar R16 este diametrul interior al anvelopei.

Pe lângă serie, când vine vorba despre alegerea cele mai bune anvelope de iarnă trebuie să fii atent ca acestea să aibă inscripționate simbolurilor: "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", precum și un fulg de zăpadă. Literele M și S vin de la cuvintele englezești “mud” care înseamnă “noroi” și “snow” - “zăpadă”.

De unde poți cumpăra anvelope ieftine de iarnă

Când te gândești la achiziționarea unui nou set de anvelope pentru mașina ta, primul lucru la care te gândești sunt costurile. Din fericire, pe internet poți găsi o gamă largă de oferte anvelope iarnă, pentru toate buzunarele. Dacă ai un buget restrâns, site-urile de reduceri sunt cea mai bună alternativă pentru tine. Totul la doar un click distanță. Iar marele avantaj este că anvelopele vor fi livrate până la ușa ta, nefiind nevoie să pierzi timpul prin magazine.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#anvelope iarna, #anvelope, #anvelope de iarna , #stiri auto