Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta vrea sa modifice programul Rabla. Vezi cum

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 17:28
4280 citiri
Ponta vrea sa modifice programul Rabla. Vezi cum
Foto: Arhiva

Prim-ministrul Victor Ponta intentioneaza sa modifice programul guvernamental Rabla, pentru a limita vanzarile tichetelor pe piata neagra.

"Cred ca programul Rabla este un program bun. Trebuie sa studiem, doar Romania a permis cumularea tichetelor. In alte tari, proprietarul masinii pe care o caseaza are un tichet pe care il foloseste pentru o masina noua", a explicat Victor Ponta, vineri, la deschiderea Salonului Auto Bucuresti.

"In Romania s-a format o piata neagra a tichetelor. Lucrurile trebuie corectate", a adaugat premierul.

Astfel, din punctul sa de vedere, ar trebui sa fie un singur tichet, iar aceasta facilitate ar trebui sa fie disponibila doar pentru cel care isi caseaza masina.

"Este un fel de bursa ilegala a tichetelor. Sigur, o bursa nereglementata si neimpozitata, iar asta a creat o perturbare majora in piata", a conchis Ponta.

Progamul Rabla, demarat in acest an pe 3 aprilie, a condus la casarea a peste 37.000 de masini vechi, pana la sfarsitul lunii august, potrivit Ministerului Mediului si Padurilor. De asemenea, au fost achizitionate peste 8.300 de masini, din care aproape 4.000 de origine autohtona.

In prima etapa a programului au fost alocate 114 milioane de lei, pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar in doua, inceputa pe 8 august, s-au alocat inca 57 de milioane de lei, pentru a casarea a 15.000 de masini.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#program Rabla Victor Ponta, #tichete Program Rabla , #programul rabla