Piata auto second hand: Ce planuieste Autovit.ro pentru 2011?

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 09:51
4568 citiri
Piata auto second hand: Ce planuieste Autovit.ro pentru 2011?

Piata second hand se va mentine in 2011 la un nivel asemanator cu cel de anii trecuti, sustine Attila Okanyi, director general Autovit.ro.

"Spre deosebire de trecut, investim destul de mult in marketing. Marja noastra de profit scade, dar ne asumam acest lucru. Nu dorim sa recuperam investitia ci sa dezvoltam site-ul atat in Romania cat si in regiune. In acest an, nu vom mai atinge 65%, dar nici nu ar fi sanatos pe termen lung. Marja de profit pentru 2010 se va situa la 45% din cifra de afaceri", a declarat Attila Okanyi, director general Autovit.ro, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.

Autovit intentioneaza sa creasca cu 70% cifra de afaceri si unul din principalele puncte de crestere ar fi reprezentat de exportarea masinilor second hand din Romania in afara.

"Noi nu castigam nimic din tranzactia efectiva a masinii ci oferim doar un spatiu de expunere. Autovit.ro nu primeste comisioane din tranzactii. Nu ne intereseaza unde se vand aceste masini. Avem doua preocupari principale: sa avem cat mai multi clienti care posteaza anunturi si sa avem cat mai multi vizitatori pe site. Cifra de afaceri creste doar datorita core business-ului nostru si spatiului de expunere pentru anunturi", a mai spus acesta.

Autovit.ro are de asemenea o strategie pe care o implementeaza prin anumite site-uri co-branded, pentru a creste numarul vizitatorilor si numarul celor care vad anunturile.

"Avem parteneriate cu cele mai mari doua reviste de profil din Romania, Autosupermarket si Buletinul Auto. Ei ne ofera cititorii care nu acces la Internet. Noi am preluat anunturile acestor reviste, le-am publicat pe Internet, iar anumite anunturi de pe autovit.ro apar pe paginile lor", continua Attila Okanyi.

Intrebat cum au reusit sa ajunga la o marja de profit de 65% in plina criza, seful Autovit.ro sustine ca marketingul reprezinta o solutie.

"Cheltuielile de marketing au crescut la 300%. Astfel, marja noastra de profit scade, dar ne asumam acest lucru. Nu dorim sa recuperam investitia ci sa dezvoltam site-ul atat in Romania cat si in regiune. Aceasta marja este marja de profit al anului 2009. Rezultatele din 2009 reflecta rezultatele vechiului actionariat.

In acest an, nu vom mai atinge 65%, dar nici nu ar fi sanatos pe termen lung. Asta ar insemna sa nu cheltuim pe marketing si personal, aceste cheltuieli fiind cele mai mari ca pondere. Am castigat utilizatori care inainte nu se aflau printre utilizatorii nostri. Marja de profit pentru 2010 se va situa la 45% din cifra de afaceri", a completat acesta.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#piata auto second hand, #piata auto planuri, #Autovit , #piata auto